Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Τελικά θέλουν να μας τρελάνουν και αυτό φαίνεται μέρα με την μέρα με τα τόσα καινούργια που σκαρφίζονται τα σαΐνια του αποπροσανατολισμού! Αποφάσισαν να γεμίσουν τον κόσμο με επιτροπές και θεσμικές αλλαγές, που μα την αγία Περπέτα είναι τελείως άχρηστες.
Nα μερικοί "θεσμοί" που προβλέπει ο Καλλικράτης και είναι μόνο για να μας θολώσουν τα άπατα νερά.
..........
15) Καθιερώνεται ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια με αποστολή την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των αυτοδιοικητικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση αιρετών οργάνων του δήμου και της περιφέρειας από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών, (άρθρο 77).
Κουτί παραπόνων....που ποτέ δεν ανοίγει και ότι παράπονο-καταγγελία ρίξεις μέσα το τρώει η μαρμάγκα!
16) Στους Δήμους και τις Περιφέρειες συστήνεται Επιτροπή Διαβούλευσης. Η Επιτροπή Διαβούλευσης προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα συγκροτημένης, θεσμοποιημένης και ανοικτής συμμετοχής και ανταλλαγής επιχειρημάτων με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, (άρ 76).
Χαχόλε λαέ θα σε ρωτούν πρώτα πριν φτιάξουν, συνηθισμένο φαινόμενο στους δήμους μας το ....αποφασίζουμε και διατάσσουμε!
17) Δημιουργούνται δίπλα στα σημερινά 1.000 ΚΕΠ άλλα 1.200 επιπλέον «Δημοτικά e-ΚΕΠ», σε κάθε γειτονιά ή χωριό ανάλογα με τις ανάγκες εξυπηρέτησης, με τα οποία παρέχονται διοικητικές υπηρεσίες όσο το δυνατόν εγγύτερα στο πολίτη.
Εδώ δεν υπάρχουν υπάλληλοι για να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ σήμερα, και αυτοί ονειρεύονται να φτιάξουν 1200 επιπλέον ιντερνετικά!
18) Συστήνεται αρμόδια υπηρεσία(π.χ. δημοτικός ταχυδρόμος) υπεύθυνη για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στους δήμους ή στα ΚΕΠ, (άρθρο 98), για όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ή να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα δημοτικά e-ΚΕΠ.
Να και ένα καλός θεσμός..αφού δεν θα υλοποιήσουν την προηγούμενη τους πρόταση, θα έχουν ταχυδρόμο να πηγαίνει τα πιστοποιητικά από το Καστέλλι στον Αερινό...βέβαια όταν θα μαζεύονται κάμποσα!!!
Θέλουν να μας τρελάνουν και θα το καταφέρουν...αντί να φτιάχνουν λειτουργικούς δήμους, βάζουν λέξεις να μας εντυπωσιάσουν (προνόμιο ΠΑΣΟΚ) ..δημοτικός ταχυδρόμος....Επιτροπή διαβούλευσης ... Συμπαράσταση του Δημότη ....Δημοτικά e-ΚΕΠ, λες και ο μπάρμπας μου, από το Μουρί ξέρει να χειρίζεται το διαδίκτυο.
Τελικά κατάφεραν 10 μήνες τώρα που είναι στην κυβέρνηση, να μην κουβεντιάζουμε τίποτα άλλο παρά μόνο για τον Καλλικράτη. Αλλά που θα πάει, δεν θα τελειώσει και αυτό το  βάσανο ; Θα τελειώσει!!!
Προσέξτε και αυτό: Γνωμοδοτικό όργανο σε δήμους πάνω από 10.000 κατοίκους θα είναι η νέα Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, αποτελούμενη από 25 έως 50 μέλη- εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας και δημότες. Καταγγελίες και αναφορές πολιτών για κακοδιοίκηση στους δήμους θα δέχεται ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, ο οποίος θα είναι πρόσωπο κύρους και θα επιλέγεται σε δήμους άνω των 20.000 κατοίκων από τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου.  

Συμπέρασμα, αν πραγματικά αγαπάτε τον δήμο σας, μην δώσετε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, απλά μπείτε στην επιτροπή Διαβούλευσης, εκεί χρειάζονται οι ικανοί και οι καπάτσοι. 
- Χαχαχαχα, ευτυχώς για κάποιους και δυστυχώς για μας (δημότες) στην γειτονιά μας δεν μπορούμε να φτιάξουμε την επιτροπή "Συμπαραστάτη του δημότη" μιας και είμαστε κάτω από 20.000 πληθυσμό, οπότε την βγάλανε πάλι καθαρή, ούτε αναφορές, ούτε καταγγελίες θα γίνονται δεκτές, μόνο παράπονα!!! Χαχαχα!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους θεσμούς που προβλέπει ο Καλλικράτης μόνο θετικά μπορεί να τους δεί ενας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος - ανεπειρέαστα και ακομμάτιστα - τελικά αυτός που πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου και του πολίτη!!!
Βγάλε τα μπλέ γυαλιά και ίσως δεις λίγο καλύτερα...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τα γυαλιά μου σε πειράζουν τώρα; Δεν βλέπεις το χάλι σας τα μπλε γυαλιά σε πείραξαν ! Οι θεσμοί που είναι για λούσο να τους χαίρεσαι δικέ μου. Η αυτοδιοίκηση, η ακομμάτιστη, η δίπλα στον πολίτη δεν θέλει διανομείς και ταχυδρόμους δεν θέλει θεσμούς ανεκπλήρωτους, πολύ δε περισσότερο δεν θέλει παπαγαλάκια που κάνουν ότι τους πούνε!
Λειτουργικός δήμος είναι αυτός που παρέχει και προσφέρει στους δημότες του τα απαραίτητα. Δυστυχώς ο Καλλικράτης, όπως και ο Καποδίστριας, έγιναν για κομματικά συμφέροντα, παραδείγματα πολλά ιδιαίτερα στην γειτονιά μας.
Αν οι υποψήφιοι, οι προτεινόμενοι, οι σωτήρες ήθελαν να σκεφτούν τον πολίτη θα έκαναν και πράξη τις εξαγγελίες τους.... αν δεν μπορούσαν θα παρέδιδαν την καρέκλα στον επόμενο, πράγμα που δεν το βλέπω πουθενά. Αποτυχία στην αποτυχία βαδίζουμε αλλά αυτοί αγέρωχοι την καρέκλα σφιχταγκαλιάζουν! Κρίμα που υπάρχουν άνθρωποι (παράδειγμα εσύ)που ακόμα νομίζουν οτι οι θεσμοί θα μας σώσουν.
Όποιος ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου είναι εργάτης και δεν κρύβεται με το παραμικρό, ο συνετός πολίτης και προπαντως δημότης δεν γυρίζει την πλάτη του επειδή η τάδε ή ο τάδε είναι τώρα δήμαρχος..δηλώνει παρόν επειδή αγαπά τον τόπο του...έτσι μερικά κομματόσκυλα βγάζουν μούρη αν δεν τους πάνε τα πράγματα όπως θέλουν (όπως εσύ)!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Θα έχει πλάκα να δώσεις μια απάντηση..ή μήπως θα εφαρμόσης την προσφιλή σου τακτική....και θα κρυφτείς πάλι;

Ανώνυμος είπε...

Με όλα αυτά που μου έγραψες με μπέρδεψες λιγάκι αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά (αλλά από το τέλος). Καταρχήν μη με λες κομματόσκυλο ! δεν ταιριάζει !!! Σέβομαι την αντίθετη πολιτική σου τοποθέτηση και οφείλεις να την σεβαστείς και εσύ! Το ότι διαφωνώ μαζί σου – κάποιες φορές συμφωνώ κιόλας- δεν σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να εκφέρω την δική μου διαφορετική άποψη ( το ίδιο καυστικά γραμμένη με τον τρόπο που γράφεις και εσύ)
Παρόλα αυτά, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι, ότι από τα γραφόμενα σου θα νόμιζε κανείς ότι είσαι άκρα αριστερός…κι όμως φοράς μπλε γυαλιά τα βλέπεις όλα μπλε!!! Τι έχετε πάθει εκεί στο στρουμφοχωριό κρίση ταυτότητας???
Ελα χαλάρωσε λιγάκι ….άλλωστε το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ανοίξω τον υπολογιστή είναι μπώ στο μπλόκ. Πώς αλλιώς θα μάθω τα κουτσομπολιά του δήμου μας!!! Συνέχισε……

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

ok

Ανώνυμος είπε...

I like you guy!