Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΝΗ;

Να καταλήγουν αποκλειστικά στο λιμάνι της Κισάμου -και όχι και στο λιμάνι του Ρεθύμνου- όλα τα δρομολόγια του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ, που συνδέει την Κρήτη με τα Αντικύθηρα, τα Κύθηρα, την Πελοπόννησο και τον Πειραιά, ζητά η δήμαρχος Κισάμου Φρόσω Σκουλάκη, με έγγραφό της προς την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.
"Ο καθορισμός του λιμένος Ρεθύμνου ως άγονου προορισμού της γραμμής Πελοποννήσου - Κρήτης αντιστρατεύεται και τους σκοπούς της επικοινωνίας και ανάπτυξης της νοτίου Πελοποννήσου και των Κυθήρων με την Κρήτη αφ' ενός και αφ' ετέρου κατασπαταλώνται χρήματα της εθνικής οικονομίας, αφού η απόσταση Καλαμάτας - Ρεθύμνου είναι υπερτριπλάσια της απόστασης Καλαμάτας - Κισάμου."
Δίκιο έχει, αλλά που να το βρει;
Διαβάστε όμως τι απάντηση έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Λασιθιώτικης Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας (ΛΑΝΕ) Μανώλης Γαλανάκης σχετικά με αυτό το αίτημα της δημάρχου:
"Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 31 Οκτωβρίου 2011 όλα τα δρομολόγια του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα καταλήγουν στο λιμάνι της Κισάμου,και ζητά τη στήριξη του πλοίου και της γραμμής από τους φορείς και τους κατοίκους της Κισάμου" επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, ότι "προφανώς θέλουν το πλοίο μόνο για να το βλέπουν, καθώς δεν στηρίζουν τη γραμμή."

Εντάξει κ Γαλανάκη χαχόλοι οι κάτοικοι, αλλά χαχόλοι και οι άρχοντες; Περιμένετε να πιστέψει ο λαός ότι την γραμμή την πήγατε στο Ρέθυμνο με το αστείο επιχείρημα, ότι οι Καστελλιανοί δεν πάνε στα Αντικύθηρα; Καλά τόσο ηλίθιους μας περνάτε;
Η άγονη έχει τέρμα το Καστέλλι αυτό το ξέρουμε ..το πάρκινγκ είναι το Ρέθυμνο και αυτό το ξέρουμε, αλλά αυτό τελικά που δεν ξέραμε ήταν ότι οι ιθύνοντες νοιάζονται προσωπικά για τους Καστελλιανούς πως και πόσοι ταξιδεύουν  !!!. Καλά την μαλάκυνση την έχουμε σίγουρη, δεν πρόκειται να την αποφύγουμε!!!
Πάντως έχω δυο ερωτησούλες να σας κάνω μιας και δεν σας τις κάνουν κάποιοι άλλοι....

-Προχθές το βράδυ κύριε Γαλανάκη μπορείτε να μας πληροφορήστε πόσους επιβάτες έφερε το καράβι σας στο Καστέλι (5-8-2010);
 -Πόσοι Ρεθυμνιώτες πάνε στα Αντικύθηρα και πόσα φορτηγά πάνε με αυτό το ζικ-ζακ απο το Ρέθυμνο στον Πειραιά;

Δύσκολα σας βάζω έ;
Μήπως για να τελειώνουμε και με αυτό το παραμύθι, πρέπει η δημοτική αρχή μας, να ζητήσει τα επίσημα στοιχεία κίνησης από το λιμεναρχείο ή πρέπει να ψάξει από μόνη της στον πράκτορα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: