Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ........

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος
Παραμένει αποκλεισμένη η ακριτική Γαύδος ενώ θα έπρεπε να συνεχιζόταν η εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών από και προς το νησί, με οχηματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Ως ενεργός πολίτης, δημοσιογράφος και πολιτευτής του νομού, αισθάνομαι βαθύτατη λύπη γι’ αυτό τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό, με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των κατοίκων του νησιού. Επειδή ο χρόνος που χάθηκε μέχρι σήμερα δεν αναπληρώνεται, θα ήταν καλό να βοηθηθούν οικονομικά οι κάτοικοι της Γαύδου και να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα που προέκυψε έτσι ξαφνικά χωρίς προ-ενημέρωση της κοινής γνώμης, της Κοινότητας και των κατοίκων, στο βαθμό που έπρεπε. 
Η Γαύδος θα παραμένει έτσι αποκλεισμένη, έως ότου κάποια κορόιδα πληρώσουν από το υστέρημα τους, για να φτιαχτεί μια νέα εταιρεία λαϊκής βάσης.... μετά θα την κάνουν μια χαψιά τα εφοπλιστάκια, επειδή υπάρχει..κρίση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: