Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΕΛΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Στο παλιό λιμάνι των Χανίων έπεσε χθες η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων του « Αγροτικού Αυγούστου». Οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και το βράδυ του Σαββάτου Νομάρχης Γρήγορης Αρχοντάκης απένειμε αναμνηστικά διπλώματα σε όσους συμμετείχαν.
Μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις ήταν η ημερίδα για το Κρητικό σύμφωνο ποιότητας μέσα από την οποία βγήκε και η είδηση της καθόδου στην Κρήτη στα τέλη Αυγούστου κλιμακίου του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού. Από τα 50 περίπτερα του Αγροτικού Αυγούστου πέρασαν φέτος περίπου 40000 επισκέπτες αριθμός κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με πέρυσι.
Εν αντιθέσει τώρα, την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια του Κισαμίτικου Αυγούστου, που φέτος είναι αφιερωμένος στην "ΓΗ & τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ " της Κρήτης.
Θα παρουσιαστούν γνήσια κρητικά προϊόντα, σε 70 περίπτερα που είναι και ρεκόρ συμμετοχής. Παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Κισάμου, με συναυλίες, αλλά και τον παραδοσιακό Κρητικό γάμο, που θα καταλήξει στον χώρο της εκθέσεως. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Αυγούστου και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 7 μέχρι τις 11.30 το βράδυ.

Θέλω στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι ο Κισαμίτικος Αύγουστος, μια εκδήλωση που καθιερώθηκε τα τελευταία 3 χρόνια στην Κίσαμο, ήταν προσωπική ιδέα του αντινομάρχη κ. Μαυροδημητράκη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: