Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

TO ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ


Έρμαια της εκμετάλλευσης των εργοδοτών και της οικονομικής κρίσης είναι πλέον οι εργαζόμενοι στην Κρήτη, σύμφωνα με περιγραφές των Εργατικών κέντρων των νομών. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, με τις λίστες των εργαζομένων να εμπλουτίζονται από μήνα σε μήνα. Ωστόσο, «απούσα» από αυτήν την κατάσταση είναι η κυβέρνηση, η οποία μάλιστα επιδεινώνει την ήδη υπάρχουσα ύφεση στην αγορά εργασίας με τα νέα μέτρα που εφαρμόζει στο χώρο της εργασίας και της ασφάλισης, σύμφωνα με τους ίδιους. Μάλιστα, την τραγική αυτή κατάσταση μετέφεραν οι ίδιοι στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, που πραγματοποίησε προχθές επίσκεψη στο Ηράκλειο.
Οι άνεργοι σε ολόκληρη την Κρήτη φθάνουν τους 30.000, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Σκουλατάκης, ωστόσο δεν υπάρχουν και ευοίωνα μηνύματα για αλλαγή.
Στο Δήμο Ρεθύμνου οι άνεργοι εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 19%, ενώ στα Χανιά φτάνουν τους έξι χιλιάδες.
«Πλέον οι εργαζόμενοι θεωρούν τυχερούς τους εαυτούς τους, εάν παίρνουν 700 ευρώ μικτά…» σημειώνει ο κ. Σκουλατάκης, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Μανούσος Δημάκης, συμπληρώνει: «Δεν μιλάμε πλέον για γενιά των 700 αλλά για γενιά των 500… στην καλύτερη περίπτωση».
ΠΗΓΗ 2810GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: