Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πέρασε περίπου ένας μήνας από την καταστροφή στο πανέμορφο φοινικόδασος και τα βλασταράκια -μοναδική ελπίδα για φυσική αναγέννηση του δάσους- έχουν μετατραπεί σε τροφή για τις κατσίκες.
Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, δεν υπάρχει φύλαξη του χώρου - παρά τις υποσχέσεις-, εκτός από ένα σχοινί που έχει τοποθετηθεί περιμετρικά, με ένα τυπωμένο χαρτί που γράφει :

"Προστατευόμενη περιοχή Λίμνης Πρέβελη. Απαγορεύεται η είσοδος".
Φυσικά οι κατσίκες δεν ξέρουν να διαβάζουν και άρα μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητες στο δάσος, εμποδίζοντας τη φυσική αναγέννησή του.
"Έχουμε ζητήσει την τοποθέτηση νέας περίφραξης" λέει η Διευθύντρια Δασών Ρεθύμνου Πολύμνια Σκλαβάκη αλλά... "το έργο καθυστερεί".

kritinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: