Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΄Εκθεση «ΚΡΗΤΗ – ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» στο Ρέθυμνο
Το Ρέθυμνο είναι ο τελευταίος σταθμός της ΄Εκθεσης «ΚΡΗΤΗ - Εικόνες Μιας Εποχής», στην Κρήτη. Από το σπάνιο φωτογραφικό υλικό του αρχείου του Paul Blanc, Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Κρήτη (1886 – 1901), που φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (Χανιά), παρουσιάζονται 130 φωτογραφίες με τρίγλωσσο υπομνηματισμό στην ΄Εκθεση που εγκαινιάζεται την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στο Σπίτι του Πολιτισμού (οδ. Εμμ. Βερνάρδου 12), στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης και του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, με τη συνεργασία του Δήμου Χανίων και με επιμέλεια της Ζαχαρένιας Σημανδηράκη, Προϊσταμένης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης. Η ΄Εκθεση πραγματοποιείται ύστερα από έγκριση των Γενικών Αρχείων του Κράτους, και συνοδεύεται από τρίγλωσσο ενημερωτικό 32σέλιδο τεύχος.
Σημειώνεται ότι η πρώτη παρουσίαση σε ΄Εκθεση του φωτογραφικού αρχείου Blanc είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι το καλοκαίρι στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Χανιά) με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ενώ φέτος διοργανώθηκε στο Ιστορικό Γυμνάσιο Νεάπολης και στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο,  μετά από αίτημα των αντίστοιχων Δήμων.
Διάρκεια ΄Εκθεσης : 26 έως και 10 Οκτωβρίου 2010
Ωρες επισκέψεων: Καθημερινά 10.30 – 13.00 και 18.30 – 21.30
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: