Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Ο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ
Όσοι επένδυαν σε «μάχη» ποσοστών και υποψηφίων στο χώρο της κεντροδεξιάς στην Κρήτη, φαίνεται πως πρέπει να το ξεχάσουν. Πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco, επιβεβαιώνει τα ευρήματα παλαιότερων μετρήσεων, αποτυπώνοντας μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον εκλεκτό της Ντόρας Μπακογιάννη Δημήτρη Γιαννουλάκη. Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης συγκεντρώνει το 15,8% των προτιμήσεων των Κρητικών, ενώ ο κ. Γιαννουλάκης ακριβώς το μισό, δηλαδή 7,9%. Το σαφές προβάδισμα Πλακιωτάκη στηρίζεται τόσο στη σαφή υπεροχή του ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας (τον ψηφίζει το 50% έναντι του 21% που επιλέγει Γιαννουλάκη), αλλά και στο ότι προσελκύει το 6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. 
Υψηλό καταγράφεται το ποσοστό της απροσδιόριστης ψήφου, που είναι 34%, κάτι που σημαίνει ότι ο Γιάννης Πλακιωτάκης μπορεί στις 7 Νοεμβρίου να συγκεντρώσει ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που σήμερα εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις. 
Τη δυναμική του Γιάννη Πλακιωτάκη φαίνεται όμως και από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες που ήδη ανακοίνωσε. Ο πρώην βουλευτής Κώστας Μπαντουβάς στο Ηράκλειο, ο Κώστας Γύπαρης στα Χανιά, ο Γιώργος Γιακουμάκης στο Ρέθυμνο και ο Κώστας Νικολαράκης στο Λασίθι, αποτελούν μία πολύ ισχυρή ομάδα, με σημαντική επιρροή στις τοπικές κοινωνίες και ασφαλώς θα επιδράσουν θετικά στο εκλογικό αποτέλεσμα. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ALCO TOY ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΡΕ !!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τα παράπονα σας στο Σύλλογο Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).