Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ

"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο. Κάθε προσπάθεια ιδιοποίησης της είναι κακή. Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι".
Τελικά όχι μόνο δεν έχουμε καρύδια για να τα πούμε στα μούτρα των Τούρκων αλλά τους κάνουμε και πλάτες από πάνω. Ανιστόρητος ως συνήθως ο κ. Πάγκαλος έκανε το σύμβολο της Ορθοδοξίας πολιτιστικό μνημείο. Ναός είναι κ. Πάγκαλε και μάλιστα ο μεγαλύτερος της ορθοδοξίας.
Όσο για την συγκίνηση που αισθάνονται όσοι μπαίνουν στον Ναό, σας λέω λοιπόν από πρώτο χέρι, ότι κατά την επίσκεψη μου στην Αγία Σοφία και κάνοντας τον σταυρό μου, κάποιος δίπλα μου προφανώς από αυτούς που λέτε εσείς πολιτισμένους, όταν με αντιλήφτηκε, έριξε και δυο "ρουχάλες" με το συμπάθιο κατάχαμα, εκτός κι από τα "γαλλικά" που μου έσυρε ..... στο πολιτιστικό μνημείο σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: