Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΠΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟ;

Τις τελευταίες μέρες και μετά το καταστάλαγμα των συνδυασμών, φαίνεται πλέον πεντακάθαρα ποιος μπορεί να μας βγάλει από την χρόνια απραξία μας. Η πόλη και γενικότερα όλη η περιοχή του νέου δήμου μας, χρειάζεται τον ηγέτη άνθρωπο που θα μας δώσει όλα αυτά που τα τελευταία χρόνια στερήθηκαμε. Χρειάζεται μια δυνατή ομάδα που δεν θα παίζει με τους θεσμούς, πολύ δε περισσότερο να γνωρίζει τα κατατόπια της αυτοδιοίκησης. Μια ομάδα που θα έχει όρεξη για δουλειά και δε θα κινείται μεταξύ του καφενείου και της εξασφαλισμένης καρέκλας. 
Φαίνεται πλέον πεντακάθαρα ότι ο μόνος που θα μπορέσει να μας ξεκολλήσει από την παρατεταμένη αρρυθμία μας, δεν είναι άλλος από τον Κωστή τον Κουκουράκη. Επιχειρήματα περί του αντίθετου δεν υπάρχουν πολλά και η μόνη διέξοδος για να τον αντιμετωπίσουν είναι το σπίλωμα και η συκοφαντία. Καθόλου παράλογο και παράδοξο αν σκεφτούμε και τι είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια και με άλλους υποψήφιους δημάρχους. Τα παραδείγματα πολλά ακόμα και κι από αυτούς που σήμερα μας τα "σερβίρουν" κρύα!!!
Ο μηχανισμός πλέον λειτουργεί διαφορετικά και αυτοί που κινούν τα νήματα των εξελίξεων, ξέρουν πολύ καλά που να κτυπήσουν. Κατηγορούν, κατηγορούν, κατηγορούν! Χωρίς να αποδεικνύονται τα καταγγελλόμενα, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, μας οδηγούν στην παραπληροφόρηση. Όμως η απορία μου είναι: Γιατί δεν στέλνουν τα στοιχεία όλοι αυτοί που τα έχουν ...... στον περιφερειάρχη, θέλουν καλύτερο. Μάλλον δεν έχουν τίποτα και η μόνη τους ελπίδα πλέον ο βρόμικος πόλεμος!!
Το παιχνίδι είναι καθοδηγούμενο και το παράδοξο οτι παίζεται από μορφωμένους ανθρώπους. Δεν μας κάνει ο ικανός πλέον, αλλά ο "Άγιος", δεν μας κάνει αυτός, που κατά τα λεγόμενα όλων είναι ο άξιος, αλλά μας κάνει ο πατρωναρισμένος "ηθικός", δεν μας κάνει αποδεδειγμένα ο δουλευταράς και γνώστης της αυτοδιοίκησης, αλλά μας κάνει ο αγαθός. Καλά παπά ψάχνουμε η σωτήρα, γιατί όπως τα βλέπω και τα ακούω μάλλον μπερδέψαμε τα μπούτια μας!!!
Τελικά χρόνιες οι αρρώστιες μας και αντί να τις ξεπεράσουμε σερνόμαστε όλο από τα ίδια και τα ίδια!! Αντί να πηγαίνουμε μπροστά πάμε κώλου-κώλου!!
"Οταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις", έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις και μάλλον είχε δίκιο.
Κρίμα για τον τόπο!!! Κρίμα και για όλους που καταδικάζονται χρόνια τώρα στην υπανάπτυξη από μια μερίδα ΔΙΚΩΝ μας ανθρώπων!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: