Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ

Σήμερα γνωρίζουμε ότι μόνο η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αναγνωρίζει στον εκάστοτε Πάπα το «αλάθητο» των επιλογών του. Ένα αλάθητο που δεν το ασπαζόμαστε εμείς οι άνθρωποι πολύ δε περισσότερο οι χριστιανοί!
Επειδή αυτό το αλάθητο κάποιοι το κάνουν βούκινο τώρα τελευταία και το κόβουν και το ράβουν στα μέτρα τους, θέλω να του ρωτήσω .... ποιοι είναι αυτοί που θα μας πουν τι είναι λάθος και τι σωστό; Με ποιο δικαίωμα μπορούν να κρίνουν την έννοια του λάθους; Ποιοι βάζουν, τους κανόνες για μια τέτοια σύγκριση και ποιο το μέτρο σύγκρισης; Μήπως παίρνουν  παράδειγμα τον εαυτούς τους;
Για να μην κουραζόμαστε, πολύ δε περισσότερο να χαλάμε την ζαχαρένια μας, αλάθητος δεν μπορεί να είναι κανένας, γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις η ανθρώπινη ηθική αλλάζει, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ελευθερίες της κάθε περιόδου.
Απλά ας καταλάβουν οι "φίλοι" ότι οι επιλογές του καθενός μας είναι πάντα προσωπικές και πρέπει να είναι σεβαστές!!!