Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΟΧΑΡΑΚΕΙΟ

Το Θεοχαράκειο είναι το μοναδικό γήπεδο μπάσκετ σε ολάκερη την πόλη, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση παρ΄όλο που υπάρχει και η μελέτη αλλά και τα χρήματα για να φτιαχτεί. Τα παιδιά του Μπάσκετ αναγκάζονται ζέστη-κρύο να κάνουν προπονήσεις σε αυτόν τον άθλιο χώρο. Αγώνες γίνονται μόνο αν δεν βρέχει και φυσάει, τις υπόλοιπες φορές ταξιδεύουν στους διπλανούς δήμους. Στο χάλι αυτό που βρίσκεται το γήπεδο, μάλιστα ήταν πρόσφατα και θέμα συζήτησης στο Ηράκλειο έδρα της ΕΚΑΣΚ, βρισκόταν και πριν δυο χρόνια, αυτό είχε κάνει τον συγχωρεμένο Ν. Κακαουνάκη να κάνει προσπάθειες μέσω του τότε υφυπουργού κ. Ιωαννίδη να βρεθούν τα χρήματα για ανακατασκευή του. Τα χρήματα βρέθηκαν, η μελέτη λένε ότι υπάρχει αλλά η αδιαφορία συνεχίζεται.
Κάποιοι λοιπόν σήμερα βάζουν την υπογραφή τους και επικαρπίζονται τα λιγοστά έργα της περιοχής μας, ζητώντας μάλιστα και την ψήφο σας γι' αυτό. Μάλλον όμως  έχουν να περάσουν πολλά χρόνια από εκεί!! Λέτε να ντρέπονται;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για το θεοχαράκειο 100.000 ευρώ. Εχει υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο η οποία του δίνει ένα χρονικό περιθώριο έως την αποπεράτωση του έργου. Ο εργολάβος ευθύνεται αποκλειστικά για την καθυστέρυση της έναρξης των εργασιών, ο οποίος λόγω έλλειψης ρευστότητας, εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια που έχει απο την σύμβαση.
Ομως είναι έργο δρομολογημένο και παρά την καθυστέρηση θα τελειώσει γιάυτό μην βγάζετε λάθος μυνήματα και λόγω προεκλογικής σκοπιμότητας

Σταθάκης Θοδωρής
Δημ.Σύμβουλος

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Aγαπητέ Θοδωρή το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, τα παιδιά, δυο δικά μου, κάνουν προπονήσεις στο επικίνδυνο θεοχαράκειο(άραγε θα τα στέλνατε εσείς)και παίζουν στον κλειστό Χανίων ή στον Ταυρωνίτη. Αν φταίει ο εργολάβος δεν έχετε παρά να τον καταγγείλετε. Όμως αν δεν κάνω λάθος ήδη καθυστέρησε 1 ολόκληρο χρόνο για να ξεκινήσετε.
Τα προεκλογικά μυνήματα πρέπει να βγαίνουν και αυτός είναι ο σκοπός του μπλόκ.
Γνωρίζω πολύ καλά τις σκοπιμότητες και δεν χρειάζεται να μου τις πει κανείς....οι σκοπιμότητες βρίσκονται στις εξαγγελίες και ποτέ στις παραλείψεις αγαπητέ φίλε!
Αγωνιζομαι σαν και σένα για το καλύτερο!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα βρε Γιάννη που έβγαλαν μουρη και μιλάνε! Τα δρομαλάκια που φτιάζουν καθε μέρα δεν είναι "μηνυματα προεκλογικής σκοπιμότητας";
Μαυρο στο ΠΑΣΟΚ!
Σ.Π

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φίλε Γιάννη,
φυσικά και πιστεύω οτι και εσύ αγωνίζεσαι για το καλύτερο, όμως θέλω να καταλάβεις οτι όπως προανέφερα εκτός απο τα χρονικά περιθώρια υπάρχουν και άλλα ζητήματα που κωλύουν την πραγματοποίηση ενός έργου.
Σε περίπτωση που καταγείλουμε τη σύμβαση υπάρχει πιθανότητα να χαθεί η χρηματοδότηση,διότι τα χρήματα δεν υπάρχουν στο ταμείο του δήμου αλλά εκταμιεύονται με την πρόοδο των εργασιών απο το αρμόδιο υπουργείο. Δεύτερον, ανάλογα έργα που χρηματοδοτούνται απο το ίδιο πρόγραμμα σε δήμους του νομού Χανίων και έχουν αποπερατωθεί απο τον ίδιο εργολάβο πριν απο 8 -10 μήνες, αυτός δεν έχει πληρωθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλειψη ρευστότητας ωστε να καθυστερει την έναρξη των εργασιών πράγμα που δεν είναι δική μας υπαιτιότητα. Εμείς πιέζουμε
ταυτόχρονα και τον εργολάβο και το υπουργείο .

Με εκτίμηση,
και δεν έχω άλλα να προσθέσω για το συγκεκριμένο θέμα.
Σταθάκης Θοδωρής