Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ

1.Άδοξο τέλος είχε η αναζήτηση του θησαυρού του Αλή Πασά στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων.
Το γεωτρύπανο που θα άνοιγε δίοδο για τα "διαμερίσματα" όπου φέρεται να είναι κρυμμένος ο θησαυρός, έσκαψε λίγο πιο βαθιά από όσο έπρεπε με συνέπεια να χτυπήσει "φλέβα" νερού και να πλημμυρίσει ο χώρος της ανασκαφής.
Πάντως, ο Ελληνοαυστραλός "κυνηγός" του θησαυρού δεν το βάζει κάτω και υπόσχεται να επιστρέψει σε 6 μήνες για μία νέα προσπάθεια.
2. Επιχείρησε να διασχίσει κολυμπώντας την απόσταση από τη Νεάπολη Λακωνίας ως τον Μπάλο Κισσάμου, να πάει δηλαδή από την Πελοπόννησο στην Κρήτη. Ωστόσο τα μποφόρ που συνάντησε ανοιχτά των Κυθήρων ανάγκασαν  τους Λιμενικούς που ακολουθούσαν με σκάφος την πορεία του να προβούν σε  απαγόρευση κι έτσι ο Τρικαλινός Κολυμβητής έκανε στάση στο νησί, τελικά την επομένη ξαναπροσπάθησε αλλά ο άνεμος και τα πολλά ρεύματα τον έκαναν να εγκαταλείψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: