Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ

ΧΑΝΙΩΤΗΣ καπετάνιος «έκλεψε» τις κρουαζιέρες!
Της Μαρίας Ζαννιά 
Άλλαξαν πλεύση όχι ένα, ούτε δύο αλλά 56 κρουαζιερόπλοια της Royal Carribean, τα οποία το 2011 θα ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Σούδας και όχι στο λιμάνι του Ηρακλείου! Υπεύθυνος για την αλλαγή ρότας είναι ένας καπετάνιος, χανιώτικης καταγωγής, ο οποίος εργάζεται στην εν λόγω πολυεθνική εταιρία.
Το γεγονός ότι από το 2011 τα πλοία αυτά δεν θα δένουν στο Ηράκλειο επιβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας, ο οποίος επισημαίνει ότι ο ΟΛΗ έχει ήδη προβεί σε ενέργειες προκειμένου να ξαναφέρει πίσω στο Ηράκλειο τα κρουαζιερόπλοια της συγκεκριμένης εταιρίας, από το 2012 όμως και μετά.
Η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων φέρεται να έχει ήδη «κλειδώσει» την άφιξη των συγκεκριμένων κρουαζιερόπλοιων το επόμενο έτος, τα οποία έως πρόσφατα «έδεναν» στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εξαιτίας, μάλιστα, αυτής της εξέλιξης τίθεται εκ νέου το ζήτημα επέκτασης της προβλήτας «Αδρίας» στη Σούδα, καθώς το βύθισμα των σκαφών αυτών είναι μεγάλο. 
ΠΗΓΗ 
Γεια σου ρε καπετάνιε .......

Δεν υπάρχουν σχόλια: