Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Πρώτο βήμα θετικό και αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση ίσως δούμε την αλλαγή που τόσο θέλουμε. Φυσικά μιλάω για την καθαριότητα στην πόλη και πως...  την αντιμετωπίζει η νέα δημοτική αρχή.
Το Καστέλι ίσως είναι η πιο βρώμικη πόλη της Κρήτης, δυστυχώς αυτό οφείλετε σε πολλούς παράγοντες. Εμείς οι ντόπιοι κατ΄αρχάς, οι επισκέπτες μας, οι πολλοί μετανάστες που ζουν και συμπεριφέρονται χειρότερα από εμάς και τέλος η παράλογη  πολιτική του δήμου, είναι μερικοί παράγοντες που μας κάνουν να ντρεπόμαστε και να αναρωτιόμαστε που και πως ζούμε τελικά;
Τι διαπιστώνει λοιπόν κάποιος που βρίσκεται λίγες ώρες στην πόλη;  Οι εργάτες καθαριότητας δεν έχουν πρόγραμμα, σκουπίζουν άνευ σχεδίου και ώρες που αυτοί θέλουν, γιατί άραγε; Τα Σάββατα τα κύρια σημεία της πόλης στην κυριολεξία βρωμάνε και αυτό διαπιστώνεται αν κάνετε μια βόλτα στις πλατείες μας. Τα στενά κατάντησαν τουαλέτες και δύσκολα μπορείς να περάσεις από εκεί χωρίς να σου έλθει η "μπόχα". Μήπως η πολιτική του δήμου δεν ήταν η καθαριότητα αλλά η ....  πρόσληψη; 
Ο νέος δήμαρχος στο θέμα αυτό φάνηκε από νωρίς ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο...το διαπιστώσαμε σήμερα που ο χώρος της γιορτής του ήταν πεντακάθαρος.....φυσικά χρειάζεται και εμάς και αυτό θα γίνει αν αποβάλουμε την υπεροψία μας και να κάνουμε τα αυτονόητα. Αν σκουπίζουμε την αυλή μας και τους δικούς μας χώρους, σιγά την δυσκολία, αλλά κι αν οι οδοκαθαριστές βρίσκονται στις πλατείες και στους χώρους που κινούνται καθημερινά πολλοί άνθρωποι!!
Η πόλη χρειάζεται να καθαρίσει με όλες τις έννοιες που περικλείει αυτή η λέξη. Ευκαιρία λοιπόν να το αποδείξουν, το πρώτο "καλό" το είπαμε πριν ακόμα ξεκινήσουν, πιστεύω να το επαναλάβουμε και στο τέλος της θητεία τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: