Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ; ..ε' ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ

Κατάληψη σε όλα τα σχολεία στην Κίσαμο. Πρωτόγνωρο; Φυσικά και όχι; Κάθε χρόνο τα ίδια, κάθε χρόνο μια κατάληψη, και από πίσω τα υπόλοιπα σχολεία σε συμπαράσταση. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το συμβούλιο των γονέων και αν πρέπει επιτέλους να δούμε με άλλο μάτι όλες αυτές τις καταλήψεις. Μπορεί εν μέρει τα παιδιά να έχουν δίκιο αλλά η καθ' αυτή ενέργεια, χρονική και με τα ίδια αιτήματα, κατάντησε χρόνια και κουραστική!! Μάλλον από κάπου προωθείται, μάλλον κάποιοι είναι από πίσω, μάλλον είναι καθοδηγούμενη.....
Πριν λίγο έπεσαν στα χέρια μου τα αιτήματα των μαθητών του ΕΠΑΛ Κισάμου, μιας και αυτό το σχολείο κάνει την κατάληψη και τα υπόλοιπα του συμπαραστέκονται.
Τα αιτήματα λοιπόν:
1.  Δεν λειτουργεί το κλειστό γυμναστήριο λόγω ακαταλληλότητας.
2.  Δεν υπάρχουν καθηγητές (Βιολόγος-Μηχανολόγος).
3.  Η ταράτσα της κεντρικής εισόδου είναι ετοιμόρροπη.
4.  Οι τουαλέτες στα εργαστήρια είναι σε κακή κατάσταση.
5.  Υπάρχουν σιδεροκατασκευές (σκαλωσιές) για την στήριξη των στεγών στον προαύλιο χώρο.
6.  Δεν υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία.
7.  Το φανάρι (σηματοδότες) δεν λειτουργεί.
8.  Η βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί.
9.  Δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης με μπάρες, για τα οχήματα των μαθητών!
10. Δεν υπάρχει σχολικός τροχονόμος.
11. Δεν διαθέτει το σχολείο επιστάτη.
12. Από τους τοίχους πέφτουν σοβάδες.
13. Η πόρτα της κεντρικής εισόδου είναι σάπια με κίνδυνο τον τραυματισμό των παιδιών!
Τα περισσότερα αιτήματα είναι σωστά και χρόνια, καλό είναι λοιπόν να δούμε μήπως μπορούμε με ιδιωτική πρωτοβουλία να λύσουμε μερικά (σωστή τοποθέτηση επί του θέματος του προέδρου των γονέων κ. Γιώργου Ανουσάκη) μιας και το κράτος για τα επόμενα χρόνια θα απουσιάζει σίγουρα. 
Έτσι θα δούμε και ποιοι κρύβονται από πίσω από τις καταλήψεις!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: