Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ AΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ WIKILEAKS

Διπλωματικό σεισμό προκαλεί η αποκάλυψη από την ιστοσελίδα WikiLeaks εκατοντάδων χιλιάδων ευαίσθητων διπλωματικών εγγράφων των ΗΠΑ.
Δείτε παρακάτω μια συνομιλία μεταξύ του Βοηθού ΥΠΕΞ Philip Gordon των ΗΠΑ που συναντάται στο Παρίσι με τον Jean-David Levitt, αντιπρόσωπος του Σαρκοζί.
Ο Levvit λέει τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και τι απάντηση δίνει ο Γκόρντον:
Levitte expressed optimism that a new Greek government would be "more solid" and allow greater flexibility for progress in the Greek-Macedonian name dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid Conservative government or a Socialist government would be a stronger, more flexible partner in the negotiations. He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and get Greece to abandon the necessity of changing passports, then progress could be made.
O Levitte εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι "πιο στέρεη" και έτσι θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία για την επίτευξη προόδου στην ελληνική-Μακεδονική διαφωνία περί ονομασίας.
Ο Gordon συμφώνησε ότι είτε μια πιο σταθερή συντηρητική κυβέρνηση ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ήταν μια πιο ισχυρή, πιο ευέλικτη... στις διαπραγματεύσεις. Εξέφρασε την ελπίδα ότι,αν η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να πείσει πΓΔΜ να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και να πάρει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα της αλλαγής διαβατηρίων, τότε η πρόοδος θα μπορούσε να γίνει.
Το καταλάβαμε μια πιο συντηρητική ή σοσιαλιστική θα ήταν στα μέτρα των Αμερικανών για να κάνουν ανενόχλητοι το πάρτυ τους....
Ολάκερο το έγγραφο θα το βρείτε εδώ!

1 σχόλιο:

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Και να ήταν μόνο αυτό !!!
Απο το κείμενο προκύπτει πως οι Αμερικανοί ακόμη και σε επίπεδο κρατικής διπλωματίας δεν έχουν καμία αμφιβολία για το θέμα του ονόματος. Όπως λένε χαρακτηριστικά η διαφωνία είναι μεταξύ Greek - Macedonian.
Τώρα το αν εμείς μεταφράζουμε το Macedonian ως ΠΓΔΜ σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών οργανισμών, αυτά είναι ψιλά γράμματα με τα οποία η Αμερικανική διπλωματία δεν ασχολείται.