Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ

 Μετά τον περιφερειάρχη που υπογράφει λουπά-λουπά πριν την φυγή του και ο κ. Σαχινίδης υπέγραψε χθες για την ίδρυση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.
«1. Ιδρύεται Εφετείο Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Στην Περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Κρήτης.
2. Οι υποθέσεις των Πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίες κατά τον χρόνο ενάρξεως της λειτουργίας του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης εκκρεμούν ενώπιον του Εφετείου Κρήτης και για τις οποίες δεν έχει ορισθεί δικάσιμος, περιέχονται στην αρμοδιότητα του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, αποστέλλονται στο Εφετείο αυτό και εκδικάζονται από αυτό.
3. Χρόνος έναρξης της λειτουργίας του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου του 2011».
Μάλιστα για να μην υπάρχουν και πολλά υπονοούμενα, θα λειτουργούν και τα δυο Εφετεία σε περίοδο κρίσης .......ώσπου να αποφασίσει η κυβέρνηση των Ελλήνων πλην Χανιωτών, να κλείσει οριστικά το εφετείο Χανίων. 
-Μάλιστα στα πηγαδάκια των Ηρακλειωτών βολευτών (άξιοι ντοπιοσωτήρες) η επόμενη σκέψη τους είναι πως θα μας πάρουν το φάρο του βενετσιάνικου λιμανιού μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: