Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΜΝΗΜΕΙΑ -ΜΟΥΣΕΙΑ-ΚΑΣΤΡΑ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ την ανταλλαγή επιστολών μέσω των Χανιώτικων Νέων σχετικά με το νέο Μουσείο Χανίων και πραγματικά θυμήθηκα μια δική μας περίπτωση, ιδιαίτερα ένα νεανία τότε, που έκανε τα ίδια σχόλια, σχετικά με την μην ολοκλήρωση (τότε) του Μουσείου μας.
Τελικά το δικό μας Μουσείο έγινε πραγματικότητα και αποτελεί σίγουρα το μοναδικό στολίδι για την πόλη μας, άσχετα αν εμείς οι ίδιοι το σαμποτάρουμε και το συκοφαντούμε όπου κι αν βρεθούμε. 
 Κλείνοντας θα παραφέρω λιγουλάκι μια πρόταση που γράφτηκε από τους αρχιτέκτονες Κρήτης, σχετικά με τον δικό τους νεανία (βλέπε υπεύθυνο ΤUI Κρήτης) που τον προτείνουν για "γενικό υπεύθυνο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στα Χανιά", να κάνουμε και μεις, νέε δήμαρχε, τον δικό μας, πρόεδρο επιτροπής ανάδειξης της παλιάς πόλης, μιας και είναι γέννημα θρέμμα του τσαρσιού, αλλά και συντονιστή αξιοποιήσεως του τουρκικού κάστρου της πόλης, σαν ειδήμων !

Δεν υπάρχουν σχόλια: