Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε καλό δρόμο η πολιτική για την οδική ασφάλεια;
Χριστούγεννα 2010:  Εκρηκτική αύξηση των τροχαίων εγκλημάτων.
Μικρότερη η έξοδος - Περισσότερα τα θανατηφόρα τροχαία!

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Τροχαίας  μειωμένη ήταν φέτος η έξοδος ΙΧ από την Αθήνα. Συνολικά από την περασμένη Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου  μέχρι τις 25/12, έφυγαν από την Αθήνα  392.425 αυτοκίνητα. Πέρσι το ίδιο διάστημα είχαν φύγει 475.491 αυτοκίνητα, (μείωση κατά 17,4%.)
Αντίθετη  ήταν η τάση όσον αφορά στις τροχαίες συγκρούσεις.
Φέτος τα θανατηφόρα δυστυχήματα έφτασαν τα 20 με 23 νεκρούς, ενώ το 2009 έγιναν μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων  9 δυστυχήματα με 9 νεκρούς (αύξηση κατά 155%).
Μεγάλη αύξηση είχαμε και στους βαριά τραυματίες, 24 φέτος ενώ πέρυσι είχαμε  17.
 Σύμφωνα με την Τροχαία, από την μελέτη και την αξιολόγηση των στατιστικών στοιχείων, ως κύριες αιτίες των θανατηφόρων αυτών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφονται:
-η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, η απόσπαση προσοχής οδηγού και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Υπενθυμίζουμε ότι από 17/12/2010 ψηφίστηκε από την βουλή, με εισήγηση του υπουργου δικαιοσύνης κ. Καστανίδη,  ο υποβιβασμός  από πλημμέλημα σε πταίσμα της οδήγησης υπο την επίδραση οινοπνεύματος και τοξικών ουσιών  θεωρώντας την ότι αποτελει μια από τις «αξιόποινες  πράξεις  που δεν εμφανίζουν «εγκληματικό άδικο» και στην ουσία πρόκειται για πράξεις με μικρή κοινωνική απαξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: