Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ.................ΚΕΝΩΝΙΑ

Μπήκαμε να ψωνίσουμε σ' ένα από τα πολλά καταστήματα γνωστής σε όλους μας αλυσίδας "super market", που διατείνεται ότι «εκτιμά» τα προϊόντα του τόπου μας και «στηρίζει» την κοινωνία και την οικονομία μας. Πιθανόν όσα ισχυρίζεται να μην αμφισβητούνται, αν συγκρίνουμε άλλα καταστήματα, άλλων αλυσίδων!  Όμως, οι διαπιστώσεις είναι διαπιστώσεις: Μεταξύ των πολλών - πολλών άλλων ελληνικών προϊόντων που είδαμε να πωλούνται ήταν και: φουντούκια Τουρκίας, ρύζι Ιαπωνίας, κάσιους Ινδίας, ηλιόσποροι Αμερικής, φιστίκι αράπικο Κίνας, πασατέμπος Βουλγαρίας κ.λπ. Σε ότι αφορά φρούτα και λαχανικά, ας μη το πολυσυζητάμε.
Αυτά γράφουν τα Χανιώτικα Νέα, θα ήταν βέβαια καλύτερο αν να μας έλεγε για ποια αλυσίδα μάρκετ πρόκειται..αν και όλοι καταλαβαίνουμε από το υποσημειωμένο σλόγκαν του άρθρου!
Κρίμα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: