Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ

Δυστυχώς και το τελευταίο σπίτι στο Καστέλλι που οι ιδιοκτήτες του απουσιάζουν -για διαφορετικούς λόγου- έχουν πλέον "νοικιαστεί" από τους φιλοξενούμενους μας! Τελευταία ενοικίαση το σπίτι του ζωγράφου Ανουσάκη. Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που του κάνουν επίθεση! Ήδη από την πρώτη φορά καταστράφηκε ολοσχερώς η σπουδαία βιβλιοθήκη του αγιογράφου, μιας και τα βιβλία αλλά και τα σκίτσα του καλλιτέχνη, χρειάστηκαν στα σαΐνια για προσάναμμα.
Δεν ξέρω αν πλέον πρέπει να παραδοθούμε ή θα πρέπει να αντιδράσουμε, αλλά δεν νομίζω να νομιμοποιείται κανένας από αυτούς και καταλαβαίνετε πους εννοώ, ώστε να καταστρέφει ιστορία και περιουσίες, επειδή κάπου πρέπει να μείνει. Η αστυνομία καιρό τώρα αμέτοχη και ανήμπορη, η πολιτεία μόνο λόγια, αναπόφευκτα πάμε προς τ' άκρα. 
Αν δεν αντιδράσουμε κόσμια όσο είναι καιρός, σε λίγο θα βρεθούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που είχαμε πέρυσι και πρόπερσι! Μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση ο εχθρός καιροφυλακτεί εντός με τους καλοθελητάδες να ανακαλύπτουν το αυγό του φιδιού να ξαναξεπετιέται στην Κίσαμο!!!
Για όσους δεν έτυχαν να μπουν ποτέ σε αυτό το σπίτι, απλά τους λέω ότι οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι από το χέρι του ίδιου του ιδιοκτήτη, τα δε βιβλία είναι ως επί το πλείστον εκκλησιαστικά και πάνω από 200 χρονών!! 
Το νέο συμβούλιο που εκλέχτηκε τις προάλλες καλό είναι να μεριμνήσει, αφού οι υπόλοιποι κοιμούνται!!
Οι δημότες έχουν ανάγκη από προστασία, μια προστασία που δεν θα την βρουν όπως πάνε τα πράγματα από κανένα, έτσι μόνη ελπίδα μας η δημοτική αρχή, η νέα δημοτική αρχή που πρέπει να μεριμνήσει και αυτό το θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: