Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ

..λένε ακόμα και οι "δικοί" του!!!
"Στην ασυνέπεια του ίδιου του κράτους ρίχνει την ευθύνη της συσσώρευσης χρεών στους δήμους της Κρήτης η Τοπική Ένωση Δήμων Νομού Ηρακλείου. Το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους ΟΤΑ, όχι μόνο προκαλεί τη συγκέντρωση χρεών αλλά ναρκοθετεί και τις προσπάθειες αναπτυξιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού στους δήμους.
Αφορμή για την παρέμβαση της ΤΕΔ αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τα χαώδη οικονομικά των δήμων, με αφορμή τη συγκέντρωσή τους από την Περιφέρεια Κρήτης εν όψει Καλλικράτη. Και η απόφαση αυτή της Περιφέρειας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από δημάρχους, που στρέφουν τα πυρά τους προς τον απερχόμενο περιφερειάρχη Θανάση Καρούντζο, ο οποίος, θεωρούν ότι τους εξέθεσε με τη συγκέντρωση και δημοσιοποίηση των οικονομικών των ΟΤΑ. 

Όσο για το κράτος!!!!
Η ΤΕΔ σημειώνει ότι για το 2010 έχουν αποδοθεί στους δήμους μόνο οι 2 από τις 4 δόσεις που προβλέπει η Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) και έχουν παρακρατηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) περίπου 650.000.000 ευρώ για όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: