Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΝΤΟΠΙΑ

Πλάκα θα έχει να ανοίξει ο φάκελος ΑΝΕΝ μετά και τις καταθέσεις των μαρτύρων, που έδωσαν κατάθεση εδώ αλλά και στην Καλαμάτα. Να μάθουμε επιτέλους γιατί πήραμε το 25χρονο πλοίο, αντί να έχουμε ένα 8χρονο, αλλά και πόσο τελικά στοίχισε;
- Μάλιστα απ΄ότι έμαθα στις καταθέσεις των δικών μας μαρτύρων, ειπώθηκαν πολλά, για λεφτά, μετοχές, συμβούλια, αυξήσεις, πλοίο, τρακαρίσματα και άλλα πολλά! 
Μακάρι βέβαια να φτάσουν όλα αυτά στον Εισαγγελέα, για να ...γελάσουμε, αλλά δεν το βλέπω!!!

Το σχέδιο εκμετάλλευσης των λατομείων στα Εννιά Χωριά λέει για εξόρυξη 350.000 τόννων τον χρόνο με μεταφορά του ορυκτού στο λιμάνι Κισάμου!
Μάλιστα οι προτεινόμενοι δρόμοι είναι Χρυσοσκαλίτισσα -Κάμπος-Πλάτανος -Καβονήσι και Χρυσοσκαλίτισσα-Βάθη-Έλος-Καλουδιανά-Καστέλλι-Καβονήσι!
Δηλαδή οι δυο πιο τουριστικοί δρόμοι της επαρχίας Κισάμου, θα έλεγα του νομού, ένας για Ελαφονήσι και ένας για Φαλάσαρνα, γίνονται εργοτάξια μεταφοράς γύψου. Καλά οι ντόπιοι παράγοντες κουφάθηκαν...ο νέος αντί-περιφερειάρχης καταλαβαίνει ...οι βολευτές που κρύβονται άραγε;
Μάλιστα από ότι έμαθα για το Ελαφονήσι έχουν βρει λύση....Παλαιόχωρα-Κουντούρα-Ελαφονήσι....με τις υγείες μας κορόιδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: