Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΟΣ ΜΕΖΕΣ

«Λαθροκυνηγοί στολίζουν τα σαλόνια τους με τα βαλσαμωμένα κεφάλια των κρι-κρι. Εστιατόρια της Κρήτης και της Αθήνας προσφέρουν ως πανάκριβο έδεσμα το κρέας των αγριμιών. Τουλάχιστον διακόσια ζώα σφαγιάζονται κάθε χρόνο, σε μια αδικαιολόγητη, για την εποχή μας, επίδειξη ανδρισμού…»
Είκοσι με τριάντα ελάφια έχουν απομείνει στη Ροδόπη εξαιτίας της ανεξέλεγκτης λαθροθηρίας. Ο τελευταίος φυσικός πληθυσμός κόκκινων ελαφιών στην Ελλάδα κινδυνεύει να εξαφανιστεί.
Όπως καταγγέλλουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και WWF Ελλάς, την περασμένη Παρασκευή (7/01/2011) άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίουσκοτωμένα ελάφια, τεμαχισμένα, μέσα σε σακούλες. Ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Δράμας, το οποίο και κατέθεσε μήνυση εναντίον του δράστη, καθώς το κυνήγι ελαφιού απαγορεύεται σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα.
Εδώ εξαφάνισαν το Κρι-κρί το ελάφι θα τους ξεφύγει; Αλλά θα μου πείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που πήγε τους αγροφύλακες στα δασαρχεία μάλλον θα σωθούν ... και τα δυο είδη και οι αγροφύλακες αλλά και τα ελάφια!!! 

 Αλήθεια μ΄εκείνο τον δήμαρχο που περηφανευόταν ότι έτρωγε τακτικά αγρίμια τι του κάνανε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΠΩΣ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ..ΟΤΙ ΣΤΙΣ 10-12-11 ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΑΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΤΡΩΓΕ ΚΡΙ ΚΡΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ κ.Τ.ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ.....ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΠΟΤΕ.