Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

300 μετανάστες θα βρεθούν στην Αθήνα για να κάνουν απεργία πείνας διεκδικώντας άδειες παραμονής. Από αυτούς οι 220 είναι από τα Χανιά. Είπατε τίποτα ; Οι 300 μετανάστες θα αρχίσουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου την απεργία πείνας, στις  δυο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας,  Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά  την υπερεκμετάλλευση, τον εξευτελισμό και τις απελάσεις. 
Στο Καστέλι φυσικά μένουν άλλοι τόσοι ξεγραμμένοι από τα δήθεν φόρουμ και τις οργανώσεις αλληλεγγύης. Αυτοί κάνουν  καθημερινή απεργία τους μιας και δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς. Βέβαια το απλό ερώτημα που μας διακατέχει είναι ότι αν και με το καλό πάρουν τα νόμιμα χαρτιά τους και  το τρελό τους όνειρο γίνει πραγματικότητα ..θα συνεχίζουν να ζουν έτσι όπως ζουν σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: