Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Την αναγκαστική εργασία την επιβάλλουν ...... και η εθελοντική είναι για τα κορόιδα. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί ο δήμος μας δεν ήταν σύσσωμος στον καθαρισμό της πόλης; Καλοριφέρ και καφεδάκι μάλλον θα απολάμβαναν και δεν μπορούσαν ούτε να περπατήσουν μαζί με την μικρή ομάδα των εθελοντών που οι περισσότεροι ήταν ξένοι και νεολαίοι. Κρίμα που δεν αποχωρίζεστε λιγουλάκι τα κουστούμια σας...κύριοι, αλλά να ξέρετε ότι δεν "βγήκατε" μόνο για εντολές και διαταγές...αλλά και για αυτά που μας κάνουν να φαινόμαστε ....άνθρωποι. Συγχαρητήρια στην οικογένεια του δημάρχου που ήταν παρόν όσο για τους υπόλοιπους μάλλον θα βγουν στην πιάτσα μόλις καλοκαιρέψει λιγουλάκι..λόγω ηλικίας.
Λόγια....

2 σχόλια:

Kirios Aporos είπε...

Εθελοντική εργασία κάνει όποιος θέλει και μπορεί ταυτόχρονα. Κανείς δεν επέβαλε (και σωστά) στα άτομα που εργάζονται στον δήμο να έρθουν το πρωινό της Κυριακής για την απομάκρυνση των αφισών από τους κεντρικούς μας δρόμους. Αυτό θα ήταν αγγαρεία και όπως είναι γνωστό, οτιδήποτε γίνεται ως αγγαρεία δεν γίνεται σωστά. Παρόλα αυτά, μεγάλη μερίδα των παρευρισκόμενων εθελοντών είχαν να κάνουν με τον δήμο. Το θέμα είναι γιατί οι υπόλοιποι των πολιτών αρνούνται να συμμετάσχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Είτε δεν το μαθαίνουν, είτε το έχουν ξεχάσει, είτε δηλώνουν κολιώμενοι, είτε το θεωρούν κοροϊδία, είτε βάριουνται, είτε ντρέπονται να τους δουν να μαζεύουν δημόσια σκουπίδια και περιμένουν να εντοπίσουν πόσοι και ποιοι άλλοι θα μαζευτούν για να τους σχολιάσουν. Πολλά κόμπλεξ λοιπόν. Απάντηση σε αυτούς έδωσαν οι αν θυμάμαι καλά 6 ξένοι (πιθανόν Άγγλοι) που παρευρέθησαν από την αρχή αποδεικνύοντας ότι αγάπησαν την Κίσαμο περισσότερο από εμάς τους ντροπαλούς, οι λίγοι ακομπλεξάριστοι «δικοί μας» που μας συνάντησαν στον δρόμο και πραγματικά βοήθησαν, ακόμα και οι περιβόητοι Αφρικανοί μετανάστες της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου που με μία απλή προτροπή συγκεντρώθηκαν για βοήθεια δείχνοντας την προθυμία τους και καταδεικνύοντας την απροθυμία μας.

Κλείνοντας, παραθέτω ένα προηγούμενο άρθρο του συγκεκριμένου blog http://sadentrepese.blogspot.com/2011/01/minoistaskisamistas.html
καθώς και τα λεγόμενα μέλους των Atenistas (μαζί με το σχετικό link) σε μία εκπομπή των Πρωταγωνιστών του Σταύρου Θεοδωράκη: «Σταμάτα να παραπονιέσαι για την κατάσταση γύρω σου. Σκάσε ή δράσε!»
http://www.youtube.com/watch?v=RRutaANQIdo

Άπορος εθελοντής

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Φυσικά ένα τέτοιο σχόλιο δεν μπορεί να κρύβεται..έτσι απλά αύριο γίνεται ανάρτηση!!!Πόσο δίκιο έχεις!!!