Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ......

Γράφει ο Γιάννης Κάκανος
Εφεύρημα της πολιτικής σε βάρος της λαϊκής τάξης ο παραπάνω θεσμός. Είχε, όμως, καλό άκουσμα και προσέλκυσε ψηφοφόρους για να εγγραφούν ξανά μέλη ή να γίνουν - όπως έγιναν οι ποιο πολλοί - φίλοι του ανανεωμένου ΠΑΣΟΚ. Με την ελπίδα, λοιπόν, η οποία είναι μια μορφή πίστης επέστρεψαν ή προσελκύστηκαν για πρώτη φορά χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως από το ποσοστό της αποχής και στήριξαν στις περασμένες εθνικές εκλογές, άλλοι με την απλή ψήφο τους και άλλοι προσφέροντας ακόμα περισσότερα στο νέο ΠΑΣΟΚ για να κατακτήσει την αυτοδυναμία και να σχηματιστεί επιτέλους μια κυβέρνηση πρότυπο που θα έκτιζε την νέα Ελλάδα πάνω σε στέρεα θεμέλια. Σήμερα, δέκα έξι περίπου μήνες μετά από τις εθνικές εκλογές και παρά την πρόσφατη τεράστια αποχή από τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση επιμένει ν’ αδιαφορεί για την αληθινή ζημιογόνο ανενεργή νομοθεσία  του Ν.Δ. 2396 και της 40009/53 Πρωθυπουργικής Απόφασης, όπως άλλωστε αδιαφορεί και γι’ αυτόν τον πράγματι καινοτόμο θεσμό τον οποίο θα διαβάσετε παρακάτω:
Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει! 

Κάθε μέρα γίνεται ένα κόμμα περισσότερο συμμετοχικό, ανοικτό στην κοινωνία και στη Διεθνή πραγματικότητα.
Σ' αυτό το πλαίσιο, ο θεσμός του Συνηγόρου του Μέλους και του Φίλου αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Μελών και Φίλων στην πληροφόρηση, στη διαφάνεια, στη συμμετοχή, στην ισηγορία, στη συνέπεια και συνέχεια των διαδικασιών του κινήματος.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε για ένα κόμμα και μια κοινωνία όπου όλοι έχουμε λόγο και ο λόγος μας είναι σεβαστός. Να συμμετάσχουμε όλοι μαζί σε μια συνεχή προσπάθεια εμβάθυνσης της συμμετοχικής δημοκρατίας στο κίνημα και στη χώρα μας. 
Μαρία Αρσένη
Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου   

Δεν υπάρχουν σχόλια: