Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ....

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΤΑΚΗ
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μίλησε στις 25/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Γιάννη Κουρτάκη και Χρήστο Ράπτη. Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens και για την πρότασή του για σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων:
«Θα αποδείξω στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, ότι η επιτροπή αυτή δεν ήταν επιτροπή εξεταστική για την αποκάλυψη της αλήθειας, ήταν εξεταστική επιτροπή για τη συγκάλυψη των εγκλημάτων των δύο μεγάλων κομμάτων. Και προκειμένου να συγκαλυφθεί αυτό, έπρεπε να έχουμε προπέτασμα καπνού, να αγοράσουμε λίγο χρόνο, να ρίξουμε βορά στην αρένα κάποια ονόματα και έχει ο Θεός, μέχρι να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Πάντως, την ουσία που είναι να βγάλουν τους μιζαδόρους, την παραμέρισαν. Εγώ, λοιπόν, θα τους αποδείξω τι και τι έκαναν, συγκεκριμένες ενέργειες -που δεν είναι δα και λίγες-, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία, εν αγαστή συμπνοία, "κουκούλωσαν" το σκάνδαλο...».
Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Εγώ, από την πρώτη μέρα που πήγα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μετά από πολύ λίγο χρόνο που διαπίστωσα ότι όποια "ντουλάπα" και να άνοιγα "σκελετοί" έπεφταν, "σκελετοί" σκανδάλων, αμέσως είπα ότι εδώ πρέπει να πάμε αμέσως σε εξεταστική επιτροπή, να γίνει έρευνα, να δούμε τι έγινε με το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Όμως, επικράτησαν άλλες λογικές του τύπου "δεν πρέπει να αμαυρώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες"... Του τύπου, πως θα μας πουν ότι ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή του τόπου, θα μας πουν για το "βρώμικο '89" και, εν πάση περιπτώσει, δεν θέλησε κανείς να προχωρήσει, γιατί νόμιζαν ότι θα είμαστε ως Νέα Δημοκρατία....
Γ. Κουρτάκης: Αυτά, ο κ. Καραμανλής στο Μαξίμου σας τα έλεγε;
Χ. Μαρκογιαννάκης: «Τα είπα σε πολλούς και όχι μόνο στον κ. Καραμανλή. Εδώ και δύο - τρία χρόνια, όμως, φωνάζω ότι το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η καταστροφή του τόπου. Κι έχω συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία τα είπα σε συνέντευξη σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, τα είπα στην εξεταστική επιτροπή, τα είπα από τη Βουλή, τα λέω από τα κανάλια, τα λέω στους δημοσιογράφους. Όλοι είναι το ίδιο πράγμα. Όλοι κάλυπταν. Ε, συνεχίστε, λοιπόν, να καλύπτετε κι αφήστε εμένα...».
Και πρόσθεσε: «Έθεσα στη διάθεση θεσμικών φορέων στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι είχαμε φτάσει και μέχρι το δεκαπλάσιο του πραγματικού κόστους για να τα "τσιμπήσουν" κάποιοι ημέτεροι και ουδείς συγκινείται... Στη Βουλή, όταν θα πάμε και θα συζητηθεί το πόρισμα, όποιος με παρακολουθήσει, θα με δικαιώσει... Θα κάνω αποκαλύψεις, που θα τους κάνω να ντρέπονται».
Γ. Κουρτάκης: Ονόματα υπάρχουν ή θα μείνουμε σε θεωρητικές καταγγελίες;
Χ. Μαρκογιαννάκης: «Ό,τι πω, έχει να κάνει με τη συγκάλυψη. Και θα πω και ονόματα και θα πω και δεδομένα. Έχει να κάνει με τη συγκάλυψη. Συγκαλύπτουν τα ανομήματά τους. Το σύστημα, πλέον, έχει γίνει σύστημα προστασίας κλεφτών, απατεώνων και μιζαδόρων... Εκείνο το οποίο ζητώ και λέω και φωνάζω, είναι, έλεγχος. Το έστειλα και σε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά στις 20 Μαΐου -πριν από επτά μήνες, πριν με διαγράψει-, του τα λέω αυτά τα πράγματα, του παραθέτω στοιχεία. "Αγρόν ηγόρασαν" οι πάντες...».
Γ. Κουρτάκης: Έχετε στείλει επιστολή στον κ. Σαμαρά, με την οποία του ζητάτε, τι;
Χ. Μαρκογιαννάκης: «Να ζητήσει τη σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής, για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Του την παρέδωσα ιδιοχείρως, βγήκε έξω, με ησπάσθη σταυρωτά, "σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι σημαντικά αυτά που γράφεις μέσα, θα προχωρήσουμε", θα..., θα..., θα..., αλλά παρέμεινε σε ένα συρτάρι και στον υπολογιστή μου, που την έχω μέσα».
Χ. Ράπτης: Υπάρχουν κάποιοι επώνυμοι πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι, σε πρώτη φάση, θα ασκήσουν αγωγή και μήνυση στον κ. Αλογοσκούφη, ζητώντας να ανοίξουν τα οικονομικά της Ολυμπιάδας. Έχει ελπίδες, μια τέτοια κίνηση, να οδηγήσει κάπου;
Χ. Μαρκογιαννάκης: «Άμα θέλουμε να μιλάμε σοβαρά, ας αφήσουμε τους απλούς ανώνυμους ή επώνυμους πολίτες. Η Βουλή, που έχει το δικαίωμα, θα συστήσει την εξεταστική επιτροπή, θα βάλει μέσα ανθρώπους που ξέρουν ό,τι έγινε -εγώ προσφέρομαι να μπω- κι από εκεί και πέρα, θα δείτε πόσα απίδια βάζει ο σάκος, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά δεν το κάνουν, γιατί είναι ημέτεροι αυτοί που τα "φάγανε"...».
Γ. Κουρτάκης: Εσείς «πιεστήκατε» στην υπόθεση του C4i;
Χ. Μαρκογιαννάκης: «Όχι, φυσικά όχι. Δεν "πιέστηκα" από κανέναν. Και ό,τι έκανα, είναι άψογο νομικά και πολιτικά και θα το αποδείξω αυτό».
Γ. Κουρτάκης: Υπήρχαν κενά πριν από την ανάληψη των καθηκόντων σας;
Χ. Μαρκογιαννάκης: «Τραγικά. Συντρίμμια και ακυρότητες διαχειρίστηκα. Φανταστείτε μόνο, ότι η σύμβαση του C4i ήταν άκυρη. Την είχε βγάλει το Ελεγκτικό Συνέδριο άκυρη και έπρεπε να διαχειριστώ μια άκυρη σύμβαση, για να μην πει κανείς "σας πηγαίνω στα δικαστήρια, διότι εσείς έπρεπε να ξέρετε τους νόμους σας, που με βάζατε και υπέγραφα άκυρες συμβάσεις", εντάξει; Που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν οι κύριοι της εξεταστικής επιτροπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: