Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ

Σε μια μικρή στήλη στις ντόπιες εφημερίδες διάβασα σήμερα ένα μικρό σχόλιο που αφορούσε το λατομείο στα Εννιά χωριά. Στις προσεχείς μέρες θα μας επισκεφτεί ο πρώην περιφερειάρχης και νυν "διοικητής" Κρήτης για να καθίσει με το δημοτικό συμβούλιο σε σύσκεψη. Το παράξενο βέβαια στην υπόθεση είναι ότι ο εν λόγω κύριος- με αυτά που γράφει η εφημερίδα- εξήγησε στους διοικούντες της πόλης μας γιατί υπόγραψε παραμονή της αποχωρήσεως του, την άδεια για τα λατομεία. 
Άραγε μήπως θα μπορούσαν οι υπόλογοι να μας εξηγήσουν και εμάς τους λόγους και να μην τους κρατούν για τον εαυτό τους; Διαφάνεια χρειάζεται σε όλους τους τομείς, αν δεν το έχετε συνηθίσει ως και τώρα πρόβλημα σας κύριοι, αλλά τουλάχιστον μην μας κοροϊδεύεται τόσο..πολύ!
Βάζω στοίχημα ότι οι πολίτες αλλά και οι ενδιαφερόμενοι για τα τεκταινόμενα στο Λαφονήσι, θα μάθουν την επομένη της επισκέψεως του κυρίου ..ότι ήρθε, όσο για τους λόγους έ τους ξέρουμε αλλά άλλο είναι να τους ακούς και από τα χείλη του ..Διοικητή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: