Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

MINOISTAS...KISAMISTAS

Με στόχο μία ανώτερη ποιότητα ζωής η ομάδα Minoistas άρχισε χθες τη δράση της πραγματοποιώντας ένα περιβαλλοντικό λίφτινγκ στην πόλη. Χθες το μεσημέρι, τα μέλη της ομάδας Minoistas βρέθηκαν στην παραλιακή του Ηρακλείου, στον κόλπο δίπλα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου και ξεκίνησαν τον καθαρισμό, δίνοντας στην πόλη το περιβαλλοντικό λίφτινγκ που της χρειάζεται.
Το κάθε ένα μέλος της ομάδας μαζί με τους δεκάδες Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Minoistas κρατούσαν τα εργαλεία τους, σακούλες, φαράσι, καπέλο, νερό και γάντια μιας χρήσης και άρχισαν να καθαρίζουν τον τόπο κάνοντάς τον αγνώριστο.
Σε λίγες ώρες η περιοχή έγινε διαφορετική καθώς είχαν μαζευτεί όλα τα σκουπίδια τα οποία είχε ξεβράσει στον κόλπο η θάλασσα και η βροχή, αλλά και όλα τα απορρίμματα που είχαν πετάξει στην περιοχή απερίσκεπτοι Ηρακλειώτες.
Οι Minoistas είναι μία ομάδα δράσης που απαρτίζεται ήδη από αρκετούς ευαισθητοποιημένους ανθρώπους οι οποίοι διακρίνουν την ασχήμια στην πόλη και έχουν βάλει στόχο να κάνουν την αλλαγή, μακριά από κομματικά στεγανά και παρατάξεις.
Με συντονισμένες δραστηριότητες που οργανώνουν σκοπεύουν σε ένα ουσιαστικό αισθητικό και περιβαλλοντικό λίφτινγκ του Ηρακλείου.
Μήπως κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε και μεις και να αφήσουμε κατά μέρος τις κοπές από πιττούλες και τα άλλα ευτράπελα που είναι μόνο για λούσο; Η πόλη μας χρειάζεται γενικό λίφτινγκ και δεν είναι δυνατόν μια δημαρχιακή αρχή-η καλύτερη- να μπορέσει σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να φτιάξει αυτά που εμείς οι ίδιοι κάναμε. Μήπως πρέπει να φτιάξουμε τους Kisamistas;

Δεν υπάρχουν σχόλια: