Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

OI ΣΒΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Οι σβησμένες διαβάσεις πεζών είναι ένα φαινόμενο τόσο συχνό, που περνά απαρατήρητο. Ο οδηγός δε σέβεται τη διάβαση, αφού δε φαίνεται καν, και ο πεζός περνάει το δρόμο από όπου μπορέσει (αφού δεν έχει πουθενά εμφανή διάβαση), δυσκολεύοντας έτσι ο ένας τη μετακίνηση του άλλου, και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Φυσικά στην ήσυχη πόλης μας οι διαβάσεις είναι είδος πολυτελείας, και τις σκεφτόμαστε μόνο όταν έχουμε ατυχήματα όπως το σημερινό. Ο παππούς πήγε από την διάβαση αλλά το αυτοκίνητο δεν είδε τις ξεθωριασμένες γραμμές! Ποιος φταίει ; Όλοι!!!
Να μια καλή ιδέα για την νεολαία μας να βάψει τις διαβάσεις, για καλό και για κακό βέβαια ας ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές, αλλά να μην ξεχάσουν να πάρουν και κάμποσους νερόβραστους δημοτικούς συμβούλους που αρμενίζουν....για να κρατάνε τον μπογιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: