Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΧΟΜΠΙ

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου είναι το πρώτο περιφερειακό Πρωτοδικείο της χώρας σε επίπεδο μηνύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι ετησίως κατατίθενται στο Ηράκλειο-στην Εισαγγελία και στα αστυνομικά τμήματα-περισσότερες από 31.000 μηνύσεις, αριθμός που θεωρείται εξωπραγματικός για τα τοπικά δεδομένα.
Σύμφωνα με δικηγόρους του Ηρακλείου, πολλές από τις μηνύσεις αυτές γίνονται για …ψύλλου πήδημα, γεγονός που καταδεικνύει ότι μεταξύ των δικομανών Ελλήνων, οι Ηρακλειώτες διεκδικούν τα πρωτεία. Όπως προκύπτει οι Ηρακλειώτες έχουν αναγάγει σε «χόμπι» τις μηνύσεις και μέχρι πρότινος τουλάχιστον δεν είχαν σε τίποτα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να «σερβίρουν» από μία μήνυση ακόμα και για ασήμαντη αφορμή που θα μπορούσε άνετα να διευθετηθεί εξωδικαστικά.
Τώρα αν το κάνουν από χόμπι οι Ηρακλειώτες έχει καλώς, αλλά μήπως με αυτό τον τρόπο θέλουν να μας αποδείξουν ότι "δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους". Eυτυχώς πάντως που ο γραμματέας και μετακλητός δεν είναι βέρος Ηρακλειώτης, γιατί σίγουρα ο αριθμός θα ανέβαινε κατά πολύ....αλλά την γλυτώσαμε και μερικοί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: