Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ

Ένας πετυχημένος δήμαρχος χωρίς αμφιβολία είναι ο Ηρακλειώτης δήμαρχος που κατάφερε σε λίγα χρόνια να κάνει το Ηράκλειο πόλη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εκλέγεται από το 2003 συνεχώς και με ποσοστά ρεκόρ. Σίγουρα όπως και όλοι οι δήμοι της χώρα αντιμετωπίζει τα ίδια και σοβαρότερα προβλήματα..φυσικά δεν βγήκε ποτέ να πει "λεφτά δεν υπάρχουν" αλλά τουναντίον βρήκε πολλά! Ο Κουράκης δεν εκλέχτηκε για να τον γράψει η ιστορία, πολύ δε περισσότερο δεν το έκανε από καπρίτσιο, όπως συμβαίνει με μας, αλλά επειδή αγαπά τον τόπο του και θέλει να τον δει να προοδεύει. Έτσι δεν περίμενε να ζητιανέψει, ούτε να μυξοκλαψουρίσει σε τρύπια παντελόνια, πήγε και πήρε δάνειο 50.000.000 Ε από την τράπεζα Ευρωπαϊκών Επενδύσεων για να κάνει αυτά που ήθελαν οι Ηρακλειώτες αλλά και αυτά που τους υποσχέθηκε.
Το δάνειο είναι 25 διάρκειας με 5ετή χάρη και το επιτόκιο1,4%. Απλά πράγματα ούτε λαϊκές συνελεύσεις έκανε, ούτε άλλοθι ζήτησε..δεν είχε ο κουμπαράς λεφτά, βρήκε, δεν περίμενε κανένα, πολύ δε περισσότερο έγραψε στα παλιά το τα παπούτσια την κεντρική εξουσία που κάποιοι τόσο θέλουν να την υπηρετούν ..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: