Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Με κλείσιμο απειλούνται οι μισές παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες σε διάφορες πόλεις και χωριά της χώρας, λόγω μη χρηματοδότησής τους από το υπουργείο Παιδείας.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, Στάθης Ποταμίτης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως, αν δεν βρεθούν άμεσα 800.000 ευρώ, αφού οι ανελαστικές δαπάνες του Οργανισμού είναι ένα εκατ. ευρώ, αναγκαστικά θα κλείσουν οι μισές βιβλιοθήκες και θα απολυθούν οι μισοί από τους 38 εργαζομένους.
Οι Βιβλιοθήκες και το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου παραμένουν κλειστές από το Μάρτιο του 2010, όταν οι εργαζόμενοι, ύστερα από τέσσερις μήνες μη καταβολής των μισθών τους, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
Κυρία Διαμαντοπούλου ούτε 28 βιβλιοθηκάριους δεν μπορούμε να πληρώσουμε; 
Ατυχία και πάνω που έλεγα να φτιάχναμε μια καθως πρέπει δημοτική βιβλιοθήκη, η πολιτεία τις κλείνει. Κρίμα ..πάντως η βοβλιοθήκη του φιλολογικού δεν έχει πρόβλημα να κλείσει στην πόλη μας, αφού οι άνθρωποι εκεί την κρατούν και την διατηρούν απο μεράκι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: