Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

"Λεφτά δεν υπάρχουν" μας είπε η δημοτική μας αρχή και με αυτήν την κουβέντα έβγαλε το εαυτό της απ' όξω από τα προβλήματα. Ήταν καλοδουλεμένο το σχέδιο και φυσικά έπιασε, μιας και αμέσως αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε... ότι αφού δεν υπάρχουν λεφτά ή κάπου αλλού πήγαν!!!! ας ξανακατεβάσουμε την κεφαλή και ας συνεχίσουμε να ζούμε μέσα στην μιζέρια μας. Ήταν οργανωμένο το σχέδιο λοιπόν και αυτό φάνηκε πόσο καλά, αλλά και πόσο γρήγορα ενημερώθηκε η κοινωνία μας.
- Όμως η νέα δημοτική αρχή εκλέχτηκε για να αντιμετωπίσει καταστάσεις παρόμοιες και να μπορέσει να βγάλει την περιοχή μας από το βούρκο των τελευταίων χρόνων. Δυστυχώς επέλεξε την πεπατημένη οδό, να μείνει αμέτοχη, αφού δεν βρήκε γεμάτο τον κουμπαρά, και να πορευθεί με συνενόχους, αφού εύκολα μας έπεισε ότι το "μαμ" χάθηκε αλλού.
Αντί λοιπόν να βάλει τα όποια σχέδια είχε στο μυαλό της προεκλογικά και μετεκλογικά, κατάφερε με την μάζωξη των φορέων τις προάλλες, να αποκτήσει το "άλλοθι της απραξίας! Με απλά λόγια μας έδωσε να καταλάβουμε...μην ζητάτε λεφτά, δεν υπάρχουν, το "μαξιλαράκι της ανάπτυξης" είναι μικρό, θα δούμε από του χρόνου, η κατάσταση είναι εκτός πάσης λογικής!
 -Δεν ξέρω που αποσκοπεί η όλη κουβέντα του "Λεφτά δεν υπάρχουν", αλλά επειδή έχομε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις, όλα τα προηγούμενα χρόνια, μάλλον δεν θα μας πολυπειράξει για άλλη μια χαμένη τριετία. Εξάλλου με τις ως και σήμερα κινήσεις που κάποιοι διοικούντες κάνουν φαίνεται ότι η κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί στην πόλη μας, είναι η γνωστή και δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να την εμπεδώσουμε ..και μάλιστα από νωρίς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: