Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΝΗΚΕ.........

Τα υπέρ μας για την καθιέρωση του παζαριού της Μεγάλης Παρασκευής είναι πολλά και ο ενθουσιασμός για την επιτυχία της επανεκκίνηση του παλιού παζαριού είναι διάχυτος στους διοργανωτές αλλά και στους κατοίκους της πόλη μας. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ιδέα αλλά και την επιτυχία της, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει τους περισσότερους Έλληνες, η ντόπια κοινωνία κατάφερε να στηρίξει την ως και σήμερα "μαραμμέν" και υποτονική ντόπια αγορά.
Ο εμπορικός κόσμος της πόλης ανταποκρίθηκε θα έλεγα άψογα και κατάφερε να μας ξαναθυμίσει ότι όπου υπάρχει ομαδική δουλειά όλα μπορούν να γίνουν.
Το Καστέλλι σε αντίθεση με τα άλλα παζάρια της περιοχής και της επαρχίας μας, έχει το πλεονέκτημα και αυτό φάνηκε χθες, κατ' αρχάς είναι το μέγεθος της πόλης, μπορείς να κινηθείς άνετα, να μην ποδοπατηθείς, να ευχαριστηθείς τις αγορές σου, να παρκάρεις κοντά, να ξεφύγει μες σε λίγα λεπτά αν κάτι δεν σου αρέσει και να απολαύσεις τον καφέ σου ή το φαγητό σου στην παραλία. 
Τεράστια επιτυχία φυσικά και το πως οργανώθηκε και δεν έγινε ένα πανηγύρι τσιγγάνων και πλανόδιων μικροπωλητών. Παζάρι της ντόπιας αγοράς.
Τεράστια επιτυχία που η πόλη κράτησε εδώ τους κατοίκους της, αλλά και των γύρω περιοχών!
Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα οργανωθεί πολύ καλύτερα μιας στον δήμο αλλά και στον νεοσύστατο εμπορικό σύλλογο, υπάρχουν πολλοί νέοι με φρέσκες ιδέες.
Το μόνο που μένει είναι να ξεπεράσουν και κάποιοι τις απαρχαιωμένες τους αντιλήψεις και να δείξουν ότι για το καλό της πόλης, της οικονομίας της περιοχής.... μπορούν να ξεροκαταπίνουν.

1 σχόλιο:

HATZIKOS είπε...

ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑΝΝΗ.ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.