Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙ-ΚΑΜΠΟΣ

Το ρεπορτάζ της Νέας τηλεόρασης τις προάλλες για τον δρόμο Καστέλλι-Πλάτανος-Σφηνάρι-Κάμπος ήταν αποκαλυπτικό, μάλιστα έγινε και λίγο πριν το Πάσχα για να μας επιστήσει την προσοχή αλλά και αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που έχουν όλοι οι δρόμοι του δήμου μας..."Ένα περίπου χιλιόμετρο μετά την διασταύρωση για Μελισσιά, ο δρόμος έχει υποστεί κατολίσθηση και τις βραδινές ώρες εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς η σήμανση που έχει τοποθετηθεί είναι ελλιπέστατη.Από τον συγκεκριμένο δρόμο μάλιστα τα καλοκαίρια διέρχονται εκατοντάδες αμάξια με τουρίστες που πηγαίνουν στο Ελαφονήσι. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί όμως και μέσα στο χωριό Κάμπος, όπου ο δρόμος είναι πολύ στενός."
Τώρα να θυμίσω ότι ο περιφερειάρχης και γραμματέας Α' έχει επιλέξει τον συγκεκριμένο δρόμο για την μεταφορά του γύψου από το Λαφονήσι στο λιμάνι Κισάμου. Βέβαια στα λόγια θα τον φτιάξει και θα τον κάνει λεωφόρο ...αλλά ως τότε;
Μάλιστα στο ρεπορτάζ ήταν πολύ κατατοπιστικό, οι κάτοικοι έδειξαν και ένα συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής, που ο δρόμος είναι τόσο στενός που τα διερχόμενα αυτοκίνητα  καταλήγουν, σε όποιον δεν το ξέρει, σε παρακείμενο ρέμα.
Πάντως είμαι σίγουρος και να μην παρέμβει ο γραμματέας Α', θα παρέμβει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ώστε να γίνουν τα αναγκαία έργα διαπλάτυνσης του οδοστρώματος! 
Που ζούμε τελικά, στην χώρα των Μαλάουι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: