Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ........ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα "βλέπει" η CIA, στην περίπτωση που κλιμακωθεί η κατάσταση στη χώρα εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας και της δεινής οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild. Σύμφωνα τώρα με άλλες πληροφορίες μας που συμπίπτουν με  σχετικό επείγον απόρρητο τηλεγράφημα που έφτασε από ανώτερη κυβερνητική πηγή της  Ουάσιγκτον προς   ανώτερους αμερικανούς και Έλληνες  κρατικούς  αξιωματούχους στις 25 Μαϊου αργά το βράδυ, κάνει  λόγο για "ενδεχόμενες ταραχές που  μπορεί να προκληθούν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων" για αυτό και   "θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα έξω, γύρω περιμετρικά και εσωτερικά στην Αμερικανική πρεσβεία".
Οι ταραχές -συνεχίζει το απορρητο σήμα- προσφέρουν έδαφος σήμερα ειδικά που είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις και γι' αυτό  υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκτραχυνθούν, τότε να εκδηλωθεί στρατιωτική κίνηση-όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η πηγή μας, επιβεβαιώνοντας το σενάριο που αναφέρει η γερμανική Bild- προκειμένου να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις σε κυβερνητικά κτήρια, την βουλή και υπουργεία που τυχόν θα δεχθούν απειληθούν από τα πλήθη,  γι' αυτό επιβάλλονται να ληφθούν μέτρα πρόληψης και αν χρειαστεί και μέτρα  καταστολής" όπως χαρακτηριστικά μας επιβεβαίωσε  η ανώτερη διπλωματική πηγή σχετικά με το εν λόγω απόρρητο σήμα.
Για το σήμα αυτό ενημερώθηκε και η ανώτερη πολιτική ηγεσία, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της δημοκρατίας. Εν τω μεταξύ σε διάφορα chat-fora που τα τελευταία 24ωρα έχουν πάρει φωτιά Τούρκοι και Σκοπιανοί τρίβουν τα χέρια τους(o λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται)  και μιλάνε για ετοιμότητα στην περίπτωση που οι φασαρίες από ρατσιστικές επιθέσεις  απειλήσουν Τούρκους της Θράκης τότε θα πρέπει η Τουρκία να επέμβει για να σώσει την Δυτική θράκη" ... (Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα για την Θράκη: 1, 2, 3)
Σύμφωνα τώρα  με την έκθεση της CIA που επικαλείται η Γερμανική Bild , "οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξέγερση και κλιμάκωση της βίας, με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να χάσει τον έλεγχο". Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής Bild, η έκθεση της CIA κάνει λόγο για την πιθανότητα ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος, στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί και γίνει  ανεξέλεγκτη.
Η είδηση εμφανίζεται ήδη σε τουρκικά και σκοπιανά sites, καθώς και σε fora με στρατιωτικό περιεχόμενο. Ωστόσο οι εκθέσεις περί κοινωνικής αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τα τέλη του 2009, πολλά Thinks tanks με διαύλους επικοινωνίας στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο της κοινωνικής αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αποτρέποντας μια ελληνική χρεοκοπία.
Το ερώτημα που τίθεται βέβαια για αυτού τους είδους τα σενάρια που ξανά κάνουν την εμφάνιση τους πάλι - τυχαία άραγε;τα είχαμε δει και στο Αμερικάνικο επίσης ινστιτούτο της CIA, stratfor-  με αφρομή τις διαδηλώσεις του κόσμου στις πλατείες είναι πολύ βασικό.  Ποιος ακριβώς θα κάνει το πραξικόπημα; Πού, ακόμα και τον στρατό τον έχουν διαλύσει εδώ και χρόνια; Με τα δόντια -κυρίως από αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμό μένουν οι αξιωματικοί μας; Ποιος θα βρεθεί να κάνει πραξικόπημα στην Ελλάδα της Ευρώπης; η Δική μας η απάντηση είναι πως ένα τέτοιο πραξηκόπημα μόνον ο λαός μπορεί να το κάνει! Τώρα πια στην Ελλάδα ξενόφερτα πράγματα στην εποχή της πληροφόρησης δεν περπατάνε! Μάλλον κάτι άλλο πρέπει να σκεφτούν αυτοί όλοι που διακινούν τέτοια σενάρια... Κάτι πιο εφιαλτικό ετοιμάζεται  και δυστυχώς είναι  αυτό είναι που ουδείς μας συζητά... Αυτά όλα που έχουν προετοιμάσει αυτοί οι ίδιοι που διακινούν τα σενάρια είναι  για να αποπροσανατολίζουν... Κάτι άλλο ετοιμάζουν με πολλή προσοχή... Την πρόβα generale την είδαμε τον Δεκέμβριο του 2008... Ένα τυχαίο ή όχι γεγονός τους  χρειάζεται για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις συγκεντρώσεις των Ελλήνων Αγανακτισμένων πολιτών...
Μεγάλη προσοχή στις έτοιμες προβοκάτσιες. Το σπίρτο λείπει...   

Δεν υπάρχουν σχόλια: