Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΙΓΙΑΛΟΣ.....ΚΑΙ ΑΛΛΑ......

Τακτικό συμβούλιο θα έχει ο δήμος μας την Πέμπτη 26-Μαΐου, στον Δραπανιά πάλι, και ανάμεσα στα θέματα που ξεχωρίζουν αλλά και μας προκαλούν την περιέργεια είναι τα
"Ορισμός εμπειρογνωμόνων στην επιτροπή θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής δήμου Κισάμου" αλλά και η "Απευθείας ανάθεση του αιγιαλού της παραλιακής ζώνης του συνόλου του Δήμου πλην των περιπτώσεων που εξαιρούνται από την αρχαιολογία στην Δήμος Κισάμου ακίνητα Μονομετοχική Α.Ε".
Κατά αρχάς οι εμπειρογνώμονες μας έλειπαν για να δέσει το "νεραντζάκι", της προβολής του δήμου μας, εδώ μας δίνεται η ευκαιρία καθημερινά να κάνουμε το κάτι παραπάνω, αλλά εμείς, σαν ειδικοί, την πετάμε στα σκουπίδια. 
Όσο για τις παραλίες που θα δημοπρατηθούν, μήπως είναι καλό πρώτα να μάθουμε ποιες είναι αυτές; Ποιες δηλαδή άνοιξαν και ποιες μπορούν να αξιοποιηθούν από τους δημότες;
Καιρός είναι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.....Όχι σαν τα προπερυσινά καμώματα, που άνοιξαν παραλίες εν κρυπτό και χτυπήθηκαν από ομάδα Βουλγάρων!!
Οι παραλίες όσες είναι διαθέσιμες και ανοικτές, καλό είναι να αξιοποιηθούν από δικούς μας ανθρώπους, ντόπιους, φτάνει η ξένη εκμετάλλευση!
Μάλιστα επειδή ο δήμος έχει και κάποιες παραλίες που για γνωστούς λόγους θεωρούνται αρχαιολογικοί χώροι, μήπως θα ήταν προτιμότερο να τις μαθαίναμε και αυτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: