Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΜΙΚΡΟΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ

 "Απαγόρευση της δόμησης και αυστηρούς περιορισμούς σε συνολικά 369 περιοχές που αφορούν κυρίως νησιωτικούς προορισμούς προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των μικρών υγροτόπων που βρίσκεται από χθες μέχρι και την 1 Ιουνίου, σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος."
Είναι το δεύτερο δίχτυ προστασίας που επιχειρεί να βάλλει η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη στο φυσικό περιβάλλον, μετά τις ρυθμίσεις που έγιναν προ μηνών για τις προστατευόμενες περιοχές και οι οποίες «ψαλιδίστηκαν» εξαιτίας των σφοδρών «συντροφικών» πυρών που δέχτηκε στη βουλή. 
Ως «μικροί υγρότοποι» ορίζονται οι υγροτοπικές εκτάσεις που είναι μικρότερες των 80 στρεμμάτων, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου (102 υγρότοποι), Βορείου Αιγαίου αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης (69 υγρότοποι). Η Περιφέρεια Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τους λιγότερους (μόλις 6 και 8 αντίστοιχα), 33 η Στερεά Ελλάδα και 51 η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.  
Στις νέες ρυθμίσεις απαγορεύεται η δόμηση ή η ανέγερση κτίσματος που δεν σχετίζεται με την προστασία και την επιστημονική παρακολούθηση της περιοχής. Το ΠΔ προβλέπει ότι οι οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί μέχρι τη δημοσίευση του Διατάγματος υλοποιούνται κανονικά.
Στα Φαλάσαρνα οι υγρότοποι τι απόγιναν (απόμειναν;) άραγε;
Διαβάστε και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: