Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ANTI ΓΙΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑ

Φέτος δίδεται ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για κουνουποκτονία, ενώ δόθηκαν και κατευθύνσεις για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από φορείς και πολίτες. Και όλα αυτά λόγω της αλλαγής του καιρού και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, όπου υπάρχουν πολλές εστίες κουνουπιών σε περιοχές με λιμνάζοντα ύδατα.
Να σημειωθεί πως λόγω της έξαρσης που παρουσιάστηκε πέρυσι των κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη βόρεια Ελλάδα, προχώρησε πολύ πιο γρήγορα φέτος το πρόγραμμα κουνουποκτονίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Όσο για την δακοκτονία, λίγες μέρες πριν την πρώτη επέμβαση δακοκτονίας, το όλο πρόγραμμα είναι στον αέρα. Μισά κονδύλια, ανύπαρκτο προσωπικό, κανένα πρόγραμμα, καμιά ανάθεση υλοποίησης προγράμματος καταπολέμησης του δάκου, αν και εισφορές για τη δακοκτονία πληρώθηκαν από τους ελαιοπαραγωγούς.
Η περιφέρεια δίνει λεφτά για το ανύπαρκτο πρόβλημα των κουνουπιών και κόβει από την καταπολέμηση του μοναδικού εχθρού της ελιάς και του εισοδήματος των αγροτών....να τον χαιρόμαστε τον περιφερειάρχη και την κυβέρνηση του!

1 σχόλιο:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Όλο και κάποιος λιγούρης δάκος θα ξεγελαστεί, θα φάει από το κουνουποκτόνο και θα πάει ... καλιά του.
Δυστυχώς αυτοί που θα φάνε τα 300 χιλιάρικα, εκ των οποίων τα 50 αν δεν κάνω λάθος είναι για τα Χανιά, δεν θα έχουν τη τύχη των κουνουπιών.
Εμείς μπορεί. Θα εξαρτηθεί από το είδος του φαρμάκου και το τρόπο εφαρμογής του.