Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ-ΚΙΣΑΜΟΣ

Σαν βρει τον πηγαιμό για την Κίσαμο σίγουρα θα περάσεις από τον μοναδικό δρόμο που κάποιοι ονομάζουν Ε.Ο Κολυμπάρι-Καστέλλι.....βέβαια τα χάλια αυτού του δρόμου δεξιά και αριστερά είναι το κάτι άλλο...πρόβατα και κατσίκια ανεξέλεγκτα βόσκουν και περπατούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες χωματερές και πρόχειρα εργοτάξια, ένα χάλι που έχουν γράψει πολλοί, έχουν ξαναγράψει πολλοί, αλλά σαν και τον κύριο Πλυμάκη κανείς άλλος.
Διαβάστε λοιπόν τι γράφει ο κύριος στην δεύτερη σελίδα των Χ. Νέων : Όσο και αν προσπαθούν οι αρχές για την καλή εικόνα των περιοχών τους, όταν υπάρχουν αχάριστοι άνθρωποι που δεν συμβάλλουν σε αυτό, τότε δεν μπορεί να υπάρξει καλό αποτέλεσμα. Έτσι το τμήμα Ε.Ο Κολυμβαρίου Κισάμου άρχισε πάλι να δέχεται σκουπίδια. Από εκεί διέρχονται πολλοί επισκέπτες που παίρνουν τα πλοιάρια για την Γραμβούσα! Μήπως μια περίφραξη.......κπλ.
Το καταλάβατε πλέον η Κίσαμος του καλού φαγητού, των φρέσκων ψαριών, των υπέροχων παραλιών, του καλύτερου και ποιο ενδιαφέροντα ορεινού όγκου, έγινε η Κίσαμος των πλοιαρίων και των εφήμερων τουριστών που κοιμισμένοι έρχονται και ζαλισμένοι φεύγουν. Κρίμα κύριε Πλυμάκη, γιατί για τις σωστές παρατηρήσεις σας, βάλατε χάλια επιχειρήματα, λες και η Κίσαμος ανήκει στους επισκέπτες των πλοιαρίων μόνο.......ανήκει και σε μας.
Υ.Σ Το κομμάτι του δρόμου αυτό ανήκει στον δήμο Πλατανιά αλλά επειδή είναι απόμερα μάλλον κάποιοι άλλοι πρέπει να το καθαρίσουν! Κάποιοι που έχουν και από δω και από εκεί συμφέρον!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: