Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Τελικά υπάρχει κίνδυνος και για τα ολοήμερα σχολεία του δήμου μας, όχι βέβαια της πόλης, αλλά αυτά που βρίσκονται στο Έλος, στο Σφακοπηγάδι και στην Γραμβούσα. Φυσικά με το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα της υπουργού, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων και σε σχολεία με αριθμό μαθητών μικρότερο του 60, «σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ), με αιτιολογημένη εισήγηση του Σχολικού Συμβούλου, τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση είναι να μετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές.»
Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, κάλεσε τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων, να κινητοποιηθούν ώστε να διασφαλίσουν τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. "Η κινητοποίηση θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αν την επόμενη χρονιά οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι ανασφάλιστοι γονείς της περιοχής τους θα έχουν ολοήμερο τμήμα στα σχολεία τους, ή θα αναγκαστούν να μετακομίσουν όλοι στο πολεοδομικό συγκρότημα των Χανίων. (Ή της πόλης της Κισάμου.) Θα αφήσουμε την ύπαιθρο να ερημώσει, τον αγροτικό μας κόσμο να διαλύσει και απροστάτευτους τους πιο φτωχούς κι αδικημένους πολίτες της περιοχής μας;"
Είμαι σίγουρος η δημοτική αρχή μας θα πράξει τα δέοντα ....ώστε να μην την ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ξανά κύριε Αντιδήμαρχε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: