Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ......

Μόνο 10-15 δήμοι, τελικά, θα αναγκαστούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης, λόγω υπερχρέωσης, μεταξύ των οποίων θα είναι οι δήμοι Ζωγράφου και Αχαρνών, οι γνωστοί από τα «τοξικά» δάνεια, όπως επίσης και οι δήμοι Ασπροπύργου, Πειραιά, Αγ. Ιωάννη Ρέντη-Νίκαιας. Αυτό αναμένεται να προκύψει από τη νέα κατάταξη των δήμων που σχεδιάζουν το υπουργείο Εσωτερικών και ο Χάρης Καστανίδης, στην οποία θα υπολογιστούν κριτήρια, όπως, για παράδειγμα, η ετήσια τοκοχρεολυτική δόση, το συνολικό χρέος εκτός των οφειλών του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», τα ταμειακά διαθέσιμα, το ύψος των δανείων που δεν εξυπηρετούνται κτλ. Σύμφωνα με το Χάρη Καστανίδη, γίνεται προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί ο Λογαριασμός Οικονομικής Εξυγίανσης των ΟΤΑ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Από το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι με την τεχνική υποστήριξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα διαμορφωθούν εξατομικευμένα προγράμματα εξυγίανσης για κάθε δήμο που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του. Στο σύνολο των υπερχρεωμένων δήμων θα επιδιωχθεί μείωση του μισθολογικού κόστους με μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Επίσης, στο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, και στο οποίο θα είναι ενσωματωμένες πολλές από τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ, προβλέπεται:
- Αναχρηματοδότηση των δανείων που έχουν λάβει οι δήμοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ), με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μέχρι και 25 έτη και μείωση του επιτοκίου από 11,5%, που είναι σήμερα το κυμαινόμενο σε περίπου 5,9%. Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση οι δήμοι θα εξασφαλίσουν μείωση της ετήσιας δόσης.
- Συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για να εξασφαλίσει τη δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών των ΟΤΑ προς το κράτος (π.χ., σε ασφαλιστικά ταμεία) με οφειλόμενα ποσά του κράτους προς τους δήμους (π.χ., παρακρατηθέντα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: