Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΟΔΗΓΟΣ CHANIA GUIDE 2011

Μόλις εκυκλοφόρησε, με 242 σελίδες και διαστάσεις τέτοιες που διευκολύνουν τον αναγνώστη - επισκέπτη, ντόπιο και Έλληνα, που ζει στην πατρίδα είτε είναι Έλληνες της διασποράς, με το πάθος που τους διακρίνει.
Επιμένουμε στη διευκόλυνση του αναγνώστη / επισκέπτη γιατί αυτό είναι που μετρά ιδιαίτερα, ώστε μελετώντας τον, να καταστρώσει τα σχέδια που επιθυμεί να επισκεφθεί.
Να δει μνημειακούς χώρους αλλά να κάνει και μικρές αποδράσεις, προς την ενδοχώρα του Νομού, όταν έχεις να κάνεις με την πόλη (παλιά και νέα), μόλις που βραβεύτηκε, για μια ακόμη φορά, πρώτος προορισμός. Και να θαυμάσεις μια ύπαιθρο με φιλόξενους κατοίκους και απαράμιλλη ομορφιά, που δεν την βρίσκεις εύκολα, για σύγκριση, στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Άριστη εκτύπωση, κείμενα λιγόλογα αλλά μεστά και φωτογραφικό υλικό, που δεν το αντικρίζεις ούτε στα καλύτερης ποιότητας καρτ ποστάλ. Με βαρύ ιλουστρασιόν χαρτί, που δεν χάνει τη φρεσκάδα του στο χρόνο και την ταλαιπωρία της χρήσης.
Ιδανικό βοήθημα στους Έλληνες επισκέπτες, βολικό σ’ αυτούς που μας έρχονται από τα πέρατα του κόσμου. Και πολύ καλό «ευαγγέλιο» για δώρο στους δικούς μας, συγγενείς, φίλους, παλιούς συμμαθητές / συμμαθήτριες που επέλεξαν τη ξενιτειά, μα και τους γνωστούς που συναντήσαμε κάποια στιγμή, σε ταξίδια μας σε ευρωπαϊκές πόλεις, στις ΗΠΑ ή στην Αυστραλία. Να σημειώσουμε τα περιεχόμενα, χρήσιμα για τον καθένα, για τη διευκόλυνση της επιλογής που σας προσφέρεται:
* Ιστορικό πόλης Χανίων * Αρχαιολογικός περίπατος στην πόλη 
* Η πόλη έξω από τα τείχη * Μουσεία
* Στιβανάδικα
* Κρητικό μαχαίρι
* Θεοτοκοπούλου (Τοπανάς)
* Σπλάντζια (Ιστορικό - Καταστήματα)
* Ξενοδοχεία
* Κρητική διατροφή
* Τουριστικά γραφεία * Εστιατόρια * Καφέ - Μπαρ
* Κουμ - Καπί (Ιστορικό - Καταστήματα)
* Νέα Χώρα * Τάφοι Βενιζέλων
* Ακρωτήρι * Σούδα - Απτέρα - Μαλάξα - Κεραμειά
* Μουρνιές - Θέρισο  * Αγ. Απόστολοι - Αγ. Μαρίνα * Πλατανιάς - Γεράνι
* Παλαιόχωρα - Γαύδος * Αποκόρωνας
* Σφακιά - Φραγκοκάστελλο - Φαράγγι Σαμαριάς * Σούγια - Λισσός
Βρε τι λείπει από τον οδηγό, βρε τι λείπει; Α' το βρήκα η Κίσαμος.........λες να ανήκουμε σε άλλο νομό και να μην το ξέρω;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην δεν ειναι οδηγος ειναι "γκάϊντ" !!!!
Και απευθυνεται σε αυτους που πινουν Corona, Mojito και αλλα ζουμιά με ξενικα ονοματα ειναι trendy, φορανε Prada, Vitton και οποιανου μπαραμπακου το προιον ειναι στη μοδα... κανουνε piercing και tatoo, εχουνε φετες στην κοιλια και αλλες νεοελληνικες μαλακιες...
δεν θα παρουμε ευχαριστουμε...

Giannis είπε...

Παραδόξως υπάρχει η Κίσσαμος στις επόμενες ενότητες οι οποίες δεν ξερω γιατί λείπουν απο το άρθρο ... και με αρκετή αναφορά μπορω να πώ για Κισσαμο-φαλασαρνα-ελαφονησι κτλ... αν κ θα μπορούσε να τα λεει ποιό σωστά γενικά .. συμφωνω εν μερει με το σχολιο του φίλου αν και το βρισκω υπερβολικό ..
Οι ενότητες του οδηγού που λείπουν απο το άρθρο :
Καστέλι-Φαλασαρνα-Λαφονησι
Παλαιόχωρα-Γαυδος
Αποκόρωνας
Σφακιά-Φραγκοκάστελο-Φαράγγι Σαμαριάς
Σούγια-Λίσσος
Χρήσιμες πληροφορίες & Τηλέφωνα

Giannis είπε...

ΒΑΣΙΚΑ τωρα που διαβαζω καλύτερα το αρθρο σου αγαπητε sa de ntrepese διαπιστωνω οτι απο το αρθρο που εχεις δημοσιευσει λειπέι ΜΟΝΟ η ενοτητα ΚΑΣΤΕΛΙ-ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ-ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ .......... ενω στο οδηγο υπάρχει κανονικά ..
δεν ξερω απο που πηρες την πηγη αλλα μαλλον εχει θεμα με την μικρη μας πόλη !

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Χανιώτικά Νέα της Δευτέρας....αν ο αρθρογράφος το ξέχασε..μάλλον θα είχε τους λόγους του