Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΑΓΓΕΛΗ

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΔΑΡΑ του αγαπητού Αντρέα Χατζηπολάκη
Στα Χανιώτικα Νέα διαβάζω πως τιμήθηκε (18/8) στη Μαραθοκεφάλα από τοπικές αρχές των Χανίων ένας παπάς, ο παπα-Βαγγέλης Σφακιανάκης.
Αντιγράφω απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Νικολακάκη:
«Τι να πρωτοαναφέρουμε γι’ αυτόν; Την ανακαίνιση και τη διεθνή προβολή της εκκλησίας και του περιβάλλοντος χώρου του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη, στη Μαραθοκεφάλα; Την εκ θεμελίων κατασκευή 15 εκκλησιών, μικρών και μεγάλων; Την κατασκευή Πνευματικού Ησυχαστηρίου και Ξενώνα 70 κλινών; Τη δημιουργία Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου 250 τ.μ.; Την οργάνωση δύο βιβλιοθηκών με πάνω από 6.000 τόμους; Την ίδρυση δύο Λαογραφικών και ενός Πολεμικού Μουσείου; Τη δημιουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου; Τη λειτουργία Μουσείου Παλαιών Φωτογραφιών; Την κατασκευή πρωτότυπου πάρκου Ηρώων και τοπικών προσωπικοτήτων; Τις φιλανθρωπικές - αλτρουιστικές του ενέργειες; Την όλη δράση του, ως θρησκευτικού λειτουργού, ιεροκήρυκα και εξομολόγου; Για όλα αυτά, το οικουμενικό Πατριαρχείο τού έχει ήδη απονείμει τον τίτλο του Σταυροφόρου του Οικουμενικού Θρόνου».
(Με δικά μου ημίμαυρα (bold) όσα με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα)
Παπα - Βαγγέλη, είσαι ΑΞΙΟΣ και του λειτουργήματός σου αλλά και της πατρίδας σου. 

Σημείωση: Μια Κρητική παροιμία λέει πως "Παπά παιδί, διαόλου εγγόνι" δηλ. τα παιδιά των παπάδων συνήθως είναι "ανάποδα" [=άτακτα]. Δε ξέρω κατά πόσο ήτανε άτακτος ο γιος του, ο Μανώλης, που ηγείται της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά κατά κοινή ομολογία αυτός κι οι συνεργάτες του έχουν να επιδείξουν μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παπά παιδί , διαόλου εγγόνι , ευτυχώς που ο λαός ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τις μαϊμούδες !