Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΦΩΤΟΛΕΥΚΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ

Από τις εκδόσεις της Μητρόπολης μας κυκλοφόρησε, ένα καλαίσθητο  φωτογραφικό άλμπουμ από τη ζωή και το έργο του πρώην Μητροπολίτη μας κ. Ειρηναίου Γαλανάκη, με πρωτοβουλία του σημερινού μητροπολίτη κ.κ. Αμφιλόχιου, "ως ελάχιστο ευχαριστιακό αντίδωρο σεβασμού, τιμής και ευγνωμοσύνης στον Πολυσέβαστο Γέροντα", με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 χρόνων από τη γέννηση του, όπως σημειώνει ο ίδιος  στον πρόλογο.
Πρωτεργάτης στην ωραία αυτή προσπάθεια ο κ. Αντώνης Βακάκης, χοράρχης και ψυχή των γραφείων της Μητροπόλεως, βοηθούμενος από μια μικρή ομάδα πνευματικών ανθρώπων, που μεγάλωσαν και ωρίμασαν με το λόγο του Ειρηναίου
Μέσα από τις φωτοεικόνες της συλλογής φαίνεται, το έργο, "αείφωτος πορεία" ενός Μεγάλου.
Γράφει ο Γ. Πευκιανάκης, φιλόλογος σε ένα από τα εισαγωγικά σημειώματα που περιέχονται στο άλμπουμ: Γι΄αυτές τις φωτοεικόνες, μέρος από τη ζωή και το έργο ενός μεγάλου, θα έλεγε ο Σεφέρης: " ...είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια και τα έργα μας, σπέρνονται και γεννιούνται σαν τα βρέφη. Ριζώνουν κι τρέφονται, όπως τα πεύκα κρατάνε τη μορφή του αγέρα εκεί και ας έφυγε ο αγέρας.. το ίδιο τα λόγια και τα έργα, φυλάγουν τη μορφή του ανθρώπου κι ας έφυγε ο άνθρωπος!"
Τρεις ήταν οι δρόμοι, τρία τα μέτωπα, των προσπαθειών και των πνευματικών αγώνων του  Ιεράρχη Ειρηναίου, όπως ο ίδιος κάποτε τους προσδιόρισε: Η χριστιανική παιδεία, η κοινωνική διακονία, ο ευρύτερος διεκκλησιαστικός-οικουμενικός διάλογος και η Ειρήνη) Ε.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: