Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

SOS για το Ελαφονήσι

Κύριε διευθυντά,
το Ελαφονήσι είναι πηγή πλούτου για τον Δήμο Καντάνου - Σελίνου. Η αυθαιρεσία, όμως, του δημάρχου εξαφανίζει αυτή την πηγή πλούτου και το μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής. Οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι ανάγκη να γνωρίζουν το γιατί ο δήμαρχος υπέγραψε την άδεια σνακ μπαρ σε ιδιώτη χωρίς να σεβαστεί τον νόμο.
Γι’ αυτό ζήτησε, στο σύνολό της η αντιπολίτευση, να γίνει το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ανάκληση ή μη της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος σνακ μπαρ στην περιοχή Bουλισμένη Ελαφονησίου. Εκτιμήσαμε -μόλις πληροφορηθήκαμε- ότι ο δήμαρχος παράνομα και καταχρηστικά χορήγησε την εν λόγω άδεια χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και γι’ αυτό ζητήσαμε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος δεν έδωσε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αντίθετα μας διαβεβαίωσε με έντονο ύφος ότι δεν ανακαλεί την άδεια....
............
Η άδεια χορηγήθηκε προσωπικά από τον δήμαρχο και δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή δεν χορηγήθηκε πρώτα η προέγκριση, όπως απαιτεί ο νόμος, ούτε έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκ των ύστερων για να εξηγήσει τους λόγους αυτής της παράνομης απόφασής του, δηλαδή να χορηγήσει άδεια σνακ μπαρ εν κρυπτώ από τα αρμόδια όργανα σε ιδιώτη και σε περιοχή ιδιαιτέρους φυσικού κάλλους 'Νατούρα 2000', που έχει εκπονηθεί ειδική περιβαλλοντική μελέτη και βρίσκεται προς υπογραφή από Υ.Π.Ε.Κ.Α.
Η χορηγηθείσα άδεια σνακ μπαρ συγκρούεται ευθέως με το τοπικά συμφέροντα, τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση που ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να υποστηρίζει.
Το ερώτημα που προκύπτει ευθέως είναι ποιες οι σχέσεις του δήμαρχου με τον εν λόγω ιδιώτη, γιατί αυτή η προνομιακή μεταχείριση σε σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον του Δήμου μας και της υποβάθμισης της περιοχής.
Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή και από τον δήμαρχο προσωπικά να ανακαλέσει τη χορηγηθείσα παράνομη άδεια στη  διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην περιοχή. Ο δήμαρχος αρνήθηκε σθεναρά να ανακαλέσει την άδεια. Ο πρόεδρος με διάφορα τερτίπια αρνήθηκε να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία με αποτέλεσμα στο σύνολό της η Δημοτική Αρχή να ευθύνεται για την καταστροφή αυτής της πηγής πλούτου του Δήμου μας.
Οι πολιτικές αυτές είναι παλιές και αποτυχημένες. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί πλέον μια Δημοτική Αρχή να ισοπεδώνει μια φυσική πηγή πλούτου για να εξυπηρέτηση προεκλογικές δεσμεύσεις.
Είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να αναγκάσουμε τον δήμαρχο να ανακαλέσει την παράνομη αυτή απόφασή του, καταφεύγοντας ακόμα και στη Δικαιοσύνη για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου μας.
Στέλλα Αλφιέρη
Νίκος Φιωτοδημητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: