Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ

Ο εκσκαφέας που έκανε εργασίες για την ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη έφερε στο φως δυο σημαντικά ευρήματα. Δύο χαυλιόδοντες από προϊστορικό μαμούθ, μήκους περίπου δυόμιση μέτρων. Η ανακάλυψη έγινε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή Ίσιωμα της Μεγαλόπολης.
Οι αρχαιολόγοι της ΛΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που επέβλεπαν τις εργασίες αντίκρισαν τα ευρήματα, δίχως έκπληξη, καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν βρεθεί στο παρελθόν και άλλα παλαιοντολογικά ευρήματα.
Τα σημαντικά αυτά ευρήματα έχουν μεταφερθεί στο αρχαιολογικό μουσείο Μεγαλόπολης κι ένα τμήμα αυτών στο αρχαιολογικό μουσείο Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: